Kevätrullat sienillä, graavatulla häränfileellä ja sienivaahdolla

Joskus haluaa syödä jotakin oikein hyvin valmistettua ruokaa, jonka valmistamiseen saa kulua aikaa. Tässä reseptissä häränfilee graavataan, keitto valmistetaan ja vaahdotetaan tarjoiluun. Vaikka työstövaiheita on monta, ne ovat vaivan arvoisia.

Neljälle

  • 1 paketti kevätrullataikinaa
  • herkkutatti
  • ¼ purjo
  • voita paistamiseen
  • 100 g graavattua häränfileetä

Sienivaahto

  • 200 g herkkusieniä
  • 10 ml madeiraa
  • 4 dl vettä
  • 20 g maitojauhetta

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele purjo. Paloittele sieni pienemmiksi paloiksi. Paista purjo ja sieni voissa.

2. Jaa täyte kevätrullataikinallevyille. Käännä taikinan reunat yhteen ja liimaa kiinni vedellä. Friteeraa kevätrullat kullanruskeiksi 190 asteessa friteerauskeittimessä sen jälkeen, kun olet tehnyt sienivaahdon.

3. Sienivaahto: Viipaloi herkkusienet ohuesti. Paista ne voissa kullanruskeiksi, ei palaneiksi. Anna valua lävikössä 30 minuuttia.

4. Keitä vesi, madeira ja sienet. Anna kiehua 5 minuuttia.

5. Paseeraa seos siiviläliinan läpi, mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

6. Ota sienineste, lisää 20 g maitojauhetta ja vaahdota sauvasekoittimella.

7. Viipaloi graavattu häränfilee paperinohuiksi viipaleiksi, tämä käy helpoiten koneella, jos filee on pakastettu. Tarjoile sienikeiton ja vastafriteeratun kevätrullan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.