Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevätrullat sienillä, graavatulla häränfileellä ja sienivaahdolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 paketti kevätrullataikinaa
  • herkkutatti
  • ¼ purjo
  • voita paistamiseen
  • 100 g graavattua häränfileetä

Sienivaahto

  • 200 g herkkusieniä
  • 10 ml madeiraa
  • 4 dl vettä
  • 20 g maitojauhetta

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele purjo. Paloittele sieni pienemmiksi paloiksi. Paista purjo ja sieni voissa.

2. Jaa täyte kevätrullataikinallevyille. Käännä taikinan reunat yhteen ja liimaa kiinni vedellä. Friteeraa kevätrullat kullanruskeiksi 190 asteessa friteerauskeittimessä sen jälkeen, kun olet tehnyt sienivaahdon.

3. Sienivaahto: Viipaloi herkkusienet ohuesti. Paista ne voissa kullanruskeiksi, ei palaneiksi. Anna valua lävikössä 30 minuuttia.

4. Keitä vesi, madeira ja sienet. Anna kiehua 5 minuuttia.

5. Paseeraa seos siiviläliinan läpi, mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

6. Ota sienineste, lisää 20 g maitojauhetta ja vaahdota sauvasekoittimella.

7. Viipaloi graavattu häränfilee paperinohuiksi viipaleiksi, tämä käy helpoiten koneella, jos filee on pakastettu. Tarjoile sienikeiton ja vastafriteeratun kevätrullan kera.

Joskus haluaa syödä jotakin oikein hyvin valmistettua ruokaa, jonka valmistamiseen saa kulua aikaa. Tässä reseptissä häränfilee graavataan, keitto valmistetaan ja vaahdotetaan tarjoiluun. Vaikka työstövaiheita on monta, ne ovat vaivan arvoisia.

Lisää aiheesta:

Ankanmaksalla ja tryffelillä täytetyt kanafileetVihannes-kalapateeTournedos taikinakuoressaLihamureke munien kanssaSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaKalamureke ja sienikastike
KevätkääryleetAlkuruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kiinalaiset kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Scampinpyrstökääryleet ja seesamimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätkääryleet broileritäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat lohitartarin kera