Kevätkananpojat maissidipin kanssa

Meksikon inspiroimassa ruoassa olemme käyttäneet pieniä kevätkananpoikia. Jos lihakauppiaallasi ei ole pieniä kananpoikia tarjolla, voit laskea yhden isomman broilerin kahta syöjää kohti.

Neljälle

  • 4 kevätkananpoikaa
  • tai 2 isoa broileria
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl chilijauhetta

Dippi

  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • 2 rkl sipulisilppua paistettuna
  • 1 poblanochili
  • 1 dl maissinjyviä keitettynä
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl cheddarjuustoraastetta
  • 1 tippa liquidsmokea (savu-uutetta)
  • 1 rkl tuoretta basilikasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä maissintähkiä
  • keitettyjä bataatteja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero kananpoikiin suolaa, pippuria ja chilijauhetta. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Tarkista, että tikulla pistäessä valuva lihaneste on kirkasta. Jos käytät isompia broilereita, paistoaika on 50-60 minuuttia koosta riippuen.

2. Dippi: raasta cheddar. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chilipalko. Hienonna basilika. Kuullota sipulia ja chiliä öljyssä. Lisää maissinjyvät ja kerma ja keitä 2 minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta suolalla, pippurilla ja basilikasilpulla.

3. Tarjoile kananpojat maissintähkien, bataattien ja dippikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!