Meksikon inspiroimassa ruoassa olemme käyttäneet pieniä kevätkananpoikia. Jos lihakauppiaallasi ei ole pieniä kananpoikia tarjolla, voit laskea yhden isomman broilerin kahta syöjää kohti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kevätkananpoikaa
- tai 2 isoa broileria
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl chilijauhetta
Dippi
- 3 rkl neutraalia öljyä
- 2 rkl sipulisilppua paistettuna
- 1 poblanochili
- 1 dl maissinjyviä keitettynä
- 1 dl kermaa
- 3 rkl cheddarjuustoraastetta
- 1 tippa liquidsmokea (savu-uutetta)
- 1 rkl tuoretta basilikasilppua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä maissintähkiä
- keitettyjä bataatteja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero kananpoikiin suolaa, pippuria ja chilijauhetta. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Tarkista, että tikulla pistäessä valuva lihaneste on kirkasta. Jos käytät isompia broilereita, paistoaika on 50-60 minuuttia koosta riippuen.
2. Dippi: raasta cheddar. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chilipalko. Hienonna basilika. Kuullota sipulia ja chiliä öljyssä. Lisää maissinjyvät ja kerma ja keitä 2 minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta suolalla, pippurilla ja basilikasilpulla.
3. Tarjoile kananpojat maissintähkien, bataattien ja dippikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.