Kevätkananpoikaa varhaisvihannesten kera

Kevätkananpoikaa oli ennenaikaan vain keväisin, siitä nimi. Nykyisin on tarjolla vain hyvin lihotettuja broilereita. Jos saat käsiisi pieniä, pehmoisia kananpoikia, ehkä maatilakaupasta, yksi sellainen riittää juuri kahdelle hengelle.

Kahdelle

  • 1 kevätkananpoika (n. 700 g)

1 kg erilaisia kevään ensivihanneksia

  • parsaa
  • mustajuurta
  • kevätsipulia
  • kukkakaalia
  • porkkanaa
  • varsiselleriä
  • latva-artisokkaa
  • nauriita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 25 g voita

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja siisti kaikki vihannekset ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Kuivaa kananpoika, sekoita mausteet ja hiero lintuun sisä- ja ulkopuolelle.

2. Lado kaikki vihannekset uunivuokaan, jonka pohjalla on tilkka vettä. Nosta maustettu kananpoika niiden päälle ja laita muutama voinokare linnulle. Laita vuoka uunin keskitasolle noin 45 minuutiksi. Kokeile tikulla, milloin kananpoika on kypsä; lihanesteen pitää olla täysin kirkasta.

3. Tarjoile kananpoika ja vihannekset koristeltuna tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!