Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevätkananpoikaa varhaisvihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdelle

  • 1 kevätkananpoika (n. 700 g)

1 kg erilaisia kevään ensivihanneksia

  • parsaa
  • mustajuurta
  • kevätsipulia
  • kukkakaalia
  • porkkanaa
  • varsiselleriä
  • latva-artisokkaa
  • nauriita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 25 g voita

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja siisti kaikki vihannekset ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Kuivaa kananpoika, sekoita mausteet ja hiero lintuun sisä- ja ulkopuolelle.

2. Lado kaikki vihannekset uunivuokaan, jonka pohjalla on tilkka vettä. Nosta maustettu kananpoika niiden päälle ja laita muutama voinokare linnulle. Laita vuoka uunin keskitasolle noin 45 minuutiksi. Kokeile tikulla, milloin kananpoika on kypsä; lihanesteen pitää olla täysin kirkasta.

3. Tarjoile kananpoika ja vihannekset koristeltuna tuoreella timjamilla.

Lisää aiheesta:

Bressen kanaKanakeitto palsternakallaTäytetty minikalkkunaKoivunoksilla paistettua sianniskaaPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaKlassinen Lindströminpihvi
KananpoikaKevytKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Kevätkananpoikaa oli ennenaikaan vain keväisin, siitä nimi. Nykyisin on tarjolla vain hyvin lihotettuja broilereita. Jos saat käsiisi pieniä, pehmoisia kananpoikia, ehkä maatilakaupasta, yksi sellainen riittää juuri kahdelle hengelle.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme