Kevätkananpoikaa varhaisvihannesten kera

Kevätkananpoikaa oli ennenaikaan vain keväisin, siitä nimi. Nykyisin on tarjolla vain hyvin lihotettuja broilereita. Jos saat käsiisi pieniä, pehmoisia kananpoikia, ehkä maatilakaupasta, yksi sellainen riittää juuri kahdelle hengelle.

Kahdelle

  • 1 kevätkananpoika (n. 700 g)

1 kg erilaisia kevään ensivihanneksia

  • parsaa
  • mustajuurta
  • kevätsipulia
  • kukkakaalia
  • porkkanaa
  • varsiselleriä
  • latva-artisokkaa
  • nauriita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 25 g voita

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja siisti kaikki vihannekset ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Kuivaa kananpoika, sekoita mausteet ja hiero lintuun sisä- ja ulkopuolelle.

2. Lado kaikki vihannekset uunivuokaan, jonka pohjalla on tilkka vettä. Nosta maustettu kananpoika niiden päälle ja laita muutama voinokare linnulle. Laita vuoka uunin keskitasolle noin 45 minuutiksi. Kokeile tikulla, milloin kananpoika on kypsä; lihanesteen pitää olla täysin kirkasta.

3. Tarjoile kananpoika ja vihannekset koristeltuna tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja