Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevätkananpoikaa ja Hasselbackan perunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 broileri
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl salviaa
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • pieni pala juuriselleriä
  • 2 rkl voita

Hasselbackan perunat

  • 12 tasakokoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • ½ dl korppujauhoa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • (kermakastiketta)
  • mustaviinimarjahyytelöä
  • maustekurkkua

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne n. 3 mm:n siivuiksi, mutta älä leikkaa aivan pohjaan asti. Helpoimmin tämä käy, kun asetat perunan sopivankokoiseen puukauhaan, jonka reunat pysäyttävät veitsen, niin että perunan pohja pysyy ehjänä ja viipaleet toisissaan kiinni. Pane perunat voideltuun uunipannuun ehjä pohja alapäin ja sirottele viipaloidulle pinnalle suolaa, pippuria ja korppujauhoa. Tipauta kullekin perunalle pieni nokare voita. Paista uunissa noin 35 minuuttia, niin että perunat ovat melkein kypsiä. Ota uunista ja pidä lämpimänä. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.

2. Puhdista purjo, kuori porkkana ja selleri ja leikkaa kasvikset pienemmiksi paloiksi. Kuivaa broileri ja hiero sekä sen sisä- että ulkopintaan suolaa, mustapippuria, salviaa ja rosmariinia. Laita uunipannulle paloitellut kasvikset ja hieman vettä. Aseta broileri ritilälle uunipannun yläpuolelle. Laita voinokareita broilerin pinnalle ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile tikulla: jos broileri on kypsä, reiästä tihkuva neste on kirkasta, ei yhtään punaista. Kana ja broileri pitää paistaa aivan kypsäksi eli sisälämpötilan tulee olla 80 astetta. Ota kypsä lintu ja kasvikset uunista ja pidä lämpiminä.

Hasselbackan eli Pähkinämäen perunat ovat suorastaan nerokasta ruokaa: niissä on perunat ja kastikkeet ja mausteet samassa, ne ovat lähes valmiiksi viipaloituja - ja ne maistuvat niin mielettömän hyviltä.

3. Laita perunat takaisin uuniin (nosta lämpötilaa uudestaan) ja paista ne kypsiksi. Voit sillä välin halutessasi tehdä paistoliemestä kastikkeen kiehauttamalla siivilöidyn liemen kasarissa suurusteen kanssa ja lisäämällä hieman kermaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Metsästäjän kanaa kahdelle, Samun reseptiUunihanhea kastikkeen keraValkosipulilla ja kastanjalla täytetty kanaRapeakuorinen uunikinkkuPitkään haudutettuja häränhäntiä
KananpoikaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme