Keväinen raparperipiirakka
On ihana tehdä kevään ensimmäinen raparperipiirakka! Kätevimmin teet piirakan valmiista pakastetaikinasta. Saat vaihtelua piirakkaan, lisäämällä täytteeseen mantelilastuja.
Pohja
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- nois ½ l raparperipaloja
- 2 dl kermaviiliä, smetanaa tai ranskankermaa
- 2 kananmuna
- ½-1 dl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- (1 dl mantelilastuja)
Päälle
- mantelilastuja
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan noin ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Vaihtelua piirakkaan saat käyttämällä siihen manteliastuja.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka