Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevään cocktailpalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vappuun ja muihin kevään juhliin kuuluvat oleellisena osana pienet cocktailpalat. Suolaiset herkut syntyvät helposti valmiista patongeista tai voitaikinasta.

Ruis-valkosipulipatonkipalat (n. kuudelle)

  • 1 pkt(175 g)pakastettuja ruis-valkosipulipatonkeja
  • 100 g savulohta
  • jättikatkarapuja
  • tuoretta tilliä tai basilikaa

Feta-tomaattipalat (30-40 kappaletta)

  • 1 pkt (noin 500 g) voitaikinalevyjä
  • kananmunaa
  • unikonsiemeniä

Täyte

  • noin 200 g mozzarellaa
  • noin 300 g parsaa tai latva-artisokan sydämiä
  • 1 tlk (noin 200/350 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • oliiveja
  • punapippuria

Pesto-juustosydämet (noin 20 kpl)

  • 0,5 pkt (300 g) lehtitaikinalevyjä

Päälle

  • 1 tlk (noin 200 g) punaista pestoa
  • 100 g mustaleima emmental juustoraastetta
  • 1 tlk latva-artisokan sydämiä

Parmesaanijuustotikut (noin 20-40 kpl)

  • 1 pkt (500 g) voi-, torttu-, lehti- tai ruistaikinaa
  • 2 kananmunaa
  • 3-4 dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Patonkipalat: Viipaloi sulanut rukiinen patonki vinoiksi viipaleiksi. Laita cocktailtikulla rullaksi kiinnitetty savulohi ja jättikatkarapuja patonkiviipaleen päälle. Halutessasi voit käyttää lohen ja katkarapujen yhdistelmän sijaan vain toista täytettä. Koristele tillillä tai basilikalla.

Valkosipulin ystävät voivat lisätä leipien päälle marinoidun valkosipulinkynnen.

Feta-tomaattipalat: Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ne ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla täyttettä puolikkaiden väliin.

Pesto-juustopalat: Ota sydämen mallisella (halkaisija noin 4 cm) piparimuotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pieniä sydämiä. Levitä sydänten päälle pestoa ja vahvaa juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Parmesaanijuustotikut: Leikkaa levyistä noin sentin levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet halutessasi itsensä ympäri kierteelle. Pyörittele tankoja lautasella, jossa on kananmunaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta. Laita juustotangot leivinpaperille uunipelille ja paista 225- asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 minuuttia kierteen paksuudesta riippuen.

Lisää aiheesta:

Uudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitViime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – vielä ehtii!Nyhtökaura-joulutortutTuliset salamivoisarvetItsenäisyyspäivän sinivalkoiset cocktailpalatSavulohi-parsapiirakka
Cocktail alkupalatKevään juhlatVappuGoGreenVideoreseptitAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 7.11.08:23
    Torttu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat