Kevään cocktailpalat

Vappuun ja muihin kevään juhliin kuuluvat oleellisena osana pienet cocktailpalat. Suolaiset herkut syntyvät helposti valmiista patongeista tai voitaikinasta.

Ruis-valkosipulipatonkipalat (n. kuudelle)

  • 1 pkt(175 g)pakastettuja ruis-valkosipulipatonkeja
  • 100 g savulohta
  • jättikatkarapuja
  • tuoretta tilliä tai basilikaa

Feta-tomaattipalat (30-40 kappaletta)

  • 1 pkt (noin 500 g) voitaikinalevyjä
  • kananmunaa
  • unikonsiemeniä

Täyte

  • noin 200 g mozzarellaa
  • noin 300 g parsaa tai latva-artisokan sydämiä
  • 1 tlk (noin 200/350 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • oliiveja
  • punapippuria

Pesto-juustosydämet (noin 20 kpl)

  • 0,5 pkt (300 g) lehtitaikinalevyjä

Päälle

  • 1 tlk (noin 200 g) punaista pestoa
  • 100 g mustaleima emmental juustoraastetta
  • 1 tlk latva-artisokan sydämiä

Parmesaanijuustotikut (noin 20-40 kpl)

  • 1 pkt (500 g) voi-, torttu-, lehti- tai ruistaikinaa
  • 2 kananmunaa
  • 3-4 dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Patonkipalat: Viipaloi sulanut rukiinen patonki vinoiksi viipaleiksi. Laita cocktailtikulla rullaksi kiinnitetty savulohi ja jättikatkarapuja patonkiviipaleen päälle. Halutessasi voit käyttää lohen ja katkarapujen yhdistelmän sijaan vain toista täytettä. Koristele tillillä tai basilikalla.

Valkosipulin ystävät voivat lisätä leipien päälle marinoidun valkosipulinkynnen.

Feta-tomaattipalat: Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ne ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla täyttettä puolikkaiden väliin.

Pesto-juustopalat: Ota sydämen mallisella (halkaisija noin 4 cm) piparimuotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pieniä sydämiä. Levitä sydänten päälle pestoa ja vahvaa juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Parmesaanijuustotikut: Leikkaa levyistä noin sentin levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet halutessasi itsensä ympäri kierteelle. Pyörittele tankoja lautasella, jossa on kananmunaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta. Laita juustotangot leivinpaperille uunipelille ja paista 225- asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 minuuttia kierteen paksuudesta riippuen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!