Mainos

Kesäpizza pyöreään piirakkapohjaan

Herkullinen ja rapea pizza valmistuu kätevästi suolaiseen pyöreään piirakkapohjaan. Täytteeksi sopivat muun muassa muikut, kanttarellit tai muut alkukesän sienet.

Ainekset

  • 2 isoa tai 4 pientä pitsaa

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Tee pohja itse

  • 2 dl vettä
  • 15 g hiivaa (⅓ pkt)
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 2 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
  • n. 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja

Täyte

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1-2 rkl oreganoa tai basilikaa tai pizzamaustetta
  • 1 tl rakuunaa
  • ½ t mustapippuria
  • nippu kesäsipulia
  • n. 1 l kantarelleja
  • 1 pieni tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 4 tomaattia viipaleina
  • (pikkukaloja, muikkuja tms.)
  • 2-3 dl kevyttä pitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)

Valmistusohje

Levitä / kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Levitä päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 - 20 min kauniin väriseksi.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10–15 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!