Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäpizza pyöreään piirakkapohjaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen ja rapea pizza valmistuu kätevästi suolaiseen pyöreään piirakkapohjaan. Täytteeksi sopivat muun muassa muikut, kanttarellit tai muut alkukesän sienet.

Ainekset

  • 2 isoa tai 4 pientä pitsaa

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Tee pohja itse

  • 2 dl vettä
  • 15 g hiivaa (⅓ pkt)
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 2 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
  • n. 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja

Täyte

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1-2 rkl oreganoa tai basilikaa tai pizzamaustetta
  • 1 tl rakuunaa
  • ½ t mustapippuria
  • nippu kesäsipulia
  • n. 1 l kantarelleja
  • 1 pieni tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 4 tomaattia viipaleina
  • (pikkukaloja, muikkuja tms.)
  • 2-3 dl kevyttä pitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)

Valmistusohje

Levitä / kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Levitä päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 - 20 min kauniin väriseksi.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10–15 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

TuoretomaattipizzaHelppo kantarelli-kinkkupitsaSavulohi-parsapiirakkaVuodenvaihteen Texmex-piirakkaSalsaava kasvispiirakkaSuppilovahveropiirakka
PizzaSienisatoMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)