Kesäpasta

Kesällä on hyvä pitää pastaa varalla komerossa. Vain pastan keitto ja tarjoilu sen kanssa, mitä kotona sattuu olemaan. Tässä tarjoilemme rapeaksi paistettua pekonia, herneitä, tomaattikuutioita, tuoreita basilikanlehtiä ja munankeltuainen kaiken huipulla.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 2 tomaattia
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 4 munankeltuaista

Tarjoilun

  • rouhittua mustapippuria
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pane herneet lävikköön ja kaada keitetty pasta niiden päälle.

2. Suikaloi pekoni ja laita kylmään paistinpannuun. Laita levyn korkein lämpö päälle ja paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja irrota basilikanlehdet varsista. Sekoita keskenään pasta ja herneet sekä niihin pekoni, tomaatit ja basilikanlehdet. Jaa seos neljälle lämpimälle lautaselle ja jauha myllystä päälle mustapippuria. Tarjoile heti parmesaaniraasteen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!