Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäpasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 2 tomaattia
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 4 munankeltuaista

Tarjoilun

  • rouhittua mustapippuria
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pane herneet lävikköön ja kaada keitetty pasta niiden päälle.

2. Suikaloi pekoni ja laita kylmään paistinpannuun. Laita levyn korkein lämpö päälle ja paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja irrota basilikanlehdet varsista. Sekoita keskenään pasta ja herneet sekä niihin pekoni, tomaatit ja basilikanlehdet. Jaa seos neljälle lämpimälle lautaselle ja jauha myllystä päälle mustapippuria. Tarjoile heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kesällä on hyvä pitää pastaa varalla komerossa. Vain pastan keitto ja tarjoilu sen kanssa, mitä kotona sattuu olemaan. Tässä tarjoilemme rapeaksi paistettua pekonia, herneitä, tomaattikuutioita, tuoreita basilikanlehtiä ja munankeltuainen kaiken huipulla.

Lisää aiheesta:

Pastaa kinkun ja mozzarellan keraSpagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen keraPastaa kinkun, tomaatin ja mozzarellan kanssaMunakoiso-tomaattipastaTrapanilainen pestopastaVärikkäät fusillinit
Pasta carbonaraLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara
  • 01.05.202108:00
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen yhden kasarin pasta carbonara

  • 06.05.201913:54
    Pasta

    Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienen budjetin spagetti

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella