Kesäpasta

Kesällä on hyvä pitää pastaa varalla komerossa. Vain pastan keitto ja tarjoilu sen kanssa, mitä kotona sattuu olemaan. Tässä tarjoilemme rapeaksi paistettua pekonia, herneitä, tomaattikuutioita, tuoreita basilikanlehtiä ja munankeltuainen kaiken huipulla.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 2 tomaattia
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 4 munankeltuaista

Tarjoilun

  • rouhittua mustapippuria
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pane herneet lävikköön ja kaada keitetty pasta niiden päälle.

2. Suikaloi pekoni ja laita kylmään paistinpannuun. Laita levyn korkein lämpö päälle ja paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja irrota basilikanlehdet varsista. Sekoita keskenään pasta ja herneet sekä niihin pekoni, tomaatit ja basilikanlehdet. Jaa seos neljälle lämpimälle lautaselle ja jauha myllystä päälle mustapippuria. Tarjoile heti parmesaaniraasteen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.