Kesänraikas vadelmavaahtotorttu
Tässä tortussa on paljon kesän makua. Se sopii erityisen hyvin tehtäväksi kesämökillä tai veneessä, jossa ei ole uunia. Pari tuntia jääkaapissa on kaikki mitä vaaditaan. Talvellahan tätä on tehtävä kesän kaipauksen helpottamiseksi.
Ainekset
- 12 palaa
Pohja
- 250 g digestiivikeksejä
- 100 g voita
Täyte
- 8 dl vadelmia
- 2 munanvalkuaista
- 3 dl tomusokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 5 liivatelehteä
Koristeluun
- 4 rkl mustaviinimarjahyytelöä
- 20 vadelmaa
Lisäksi
- Irtopohjavuoka
Valmistusohje
1. Anna voin olla huoneenlämmössä pehmenemässä. Murskaa keksit ja sekoita keksinmurut voihin. Jos sinulla on tehosekoitin tai monitoimikone käytettävissä, sillä työ käy näppärästi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan. Pane liivatteet likoamaan veteen ja sulata ne varovasti miedolla lämmöllä.
2. Soseuta ja sekoita keskenään vadelmat ja tomusokeri. Lisää joukkoon sulatetut liivatteet vatkaten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Kääntele sitten valkuais- ja kermavaahto vadelmaseokseen. Sulata viinimarjahyytelö miedolla lämmöllä.
3. Kaada vadelma-valkuais-kermaseos vuokaan ja lusikoi päälle sulanutta viinimarjahyytelöä. Painele päälle vadelmia koristeeksi ja pane torttu pariksi tunniksi jääkaappiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa