Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesänraikas vadelmavaahtotorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 12 palaa

Pohja

  • 250 g digestiivikeksejä
  • 100 g voita

Täyte

  • 8 dl vadelmia
  • 2 munanvalkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 liivatelehteä

Koristeluun

  • 4 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 20 vadelmaa

Lisäksi

  • Irtopohjavuoka

Valmistusohje

1. Anna voin olla huoneenlämmössä pehmenemässä. Murskaa keksit ja sekoita keksinmurut voihin. Jos sinulla on tehosekoitin tai monitoimikone käytettävissä, sillä työ käy näppärästi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan. Pane liivatteet likoamaan veteen ja sulata ne varovasti miedolla lämmöllä.

2. Soseuta ja sekoita keskenään vadelmat ja tomusokeri. Lisää joukkoon sulatetut liivatteet vatkaten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Kääntele sitten valkuais- ja kermavaahto vadelmaseokseen. Sulata viinimarjahyytelö miedolla lämmöllä.

3. Kaada vadelma-valkuais-kermaseos vuokaan ja lusikoi päälle sulanutta viinimarjahyytelöä. Painele päälle vadelmia koristeeksi ja pane torttu pariksi tunniksi jääkaappiin.

Lisää aiheesta:

Agricola-leivosYlellinen vadelmavaahtotorttuPakastettu juustokakkuPakastettu ranskankermatorttuMinileivokset kevyellä mustikkamoussellaGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
VadelmapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tässä tortussa on paljon kesän makua. Se sopii erityisen hyvin tehtäväksi kesämökillä tai veneessä, jossa ei ole uunia. Pari tuntia jääkaapissa on kaikki mitä vaaditaan. Talvellahan tätä on tehtävä kesän kaipauksen helpottamiseksi.

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kesänraikas vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vadelmavuoat