Kesäkurpitsalasagne

Lasagnelevyt on korvattu kesäkurpitsaviipaleilla. Halutessasi voit käyttää lasagnessa myös lasagnelevyjä. Reseptin laati Hellapoliisi.

4-6 annosta

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 isoa sipulia silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 isoa porkkanaa suikaleina
  • 1 iso palsternakka suikaleina
  • 200 g juuriselleriä suikaleina
  • 200 g herkkusieniä lohkoina
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. timjamia tai yrttisekoitusta)
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Lisäksi

  • 1 iso kesäkurpitsa

Juustokastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 200 g juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa tai isossa pannussa.

Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka, juuriselleri ja herkkusienet.

Kääntele muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, kuivatut yrtit, mustapippuria myllystä ja suolaa maun mukaan.

Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Tarkista maku.

Vedä isosta kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä viipaleita juustohöylällä.

Valmista juustokastike.

Sulata voi tai margariini kattilassa.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Sekoita joukkoon juustoraaste (jätä hieman myös pinnalle).

Mausta kastike ripauksella suolaa.

Kokoa lasagne uunivuokaan kerroksittain siten, että kastikekerrosten välissä on kerros kesäkurpitsaa.

Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.

Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.