Kesäkurpitsalasagne
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5653622/landscape16_9/515/290/a03c8fa9ddd296fc5066581473ab9d8c/wp/kesakurpitsalasagne-11697.jpg)
Lasagnelevyt on korvattu kesäkurpitsaviipaleilla. Halutessasi voit käyttää lasagnessa myös lasagnelevyjä. Reseptin laati Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4-6 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 isoa sipulia silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 isoa porkkanaa suikaleina
- 1 iso palsternakka suikaleina
- 200 g juuriselleriä suikaleina
- 200 g herkkusieniä lohkoina
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. timjamia tai yrttisekoitusta)
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
Lisäksi
- 1 iso kesäkurpitsa
Juustokastike
- 50 g voita tai margariinia
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 200 g juustoraastetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa tai isossa pannussa.
Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka, juuriselleri ja herkkusienet.
Kääntele muutaman minuutin ajan.
Lisää tomaattimurska, kuivatut yrtit, mustapippuria myllystä ja suolaa maun mukaan.
Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
Tarkista maku.
Vedä isosta kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä viipaleita juustohöylällä.
Valmista juustokastike.
Sulata voi tai margariini kattilassa.
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Sekoita joukkoon juustoraaste (jätä hieman myös pinnalle).
Mausta kastike ripauksella suolaa.
Kokoa lasagne uunivuokaan kerroksittain siten, että kastikekerrosten välissä on kerros kesäkurpitsaa.
Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka