Kesäkurpitsalaatikko
Suola imee kesäkurpitsasta nestettä, muuten vuoasta saattaa tulla liian kostea. Voimakkaanmakuiset makkarat sopivat hyvin aika neutraalinmakuisen kesäkurpitsan kaveriksi.
Neljälle
- 2 pientä kesäkurpitsaa, kuutioina
- 1-2 keltasipulia, ohuina viipaleina
- 150 g herkkusieniä, viipaleina
- voita paistamiseen
- 3-4 voimakkaanmakuista makkaraa, viipaleina
- juustoraastetta
- persiljaa, hienonnettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kesäkurpitsaviipaleet kulhoon, ripottele päälle 1 rkl suolaa. Anna vetäytyä 20 minuuttia. Huuhtele suola pois ja valuta viipaleet.
2. Paista sipuli ja herkkusienet pannulla voissa. Sekoita kesäkurpitsan kanssa uunivuoassa, kääntele mukaan makkarat.
3. Ripottele päälle juustoa ja laita uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti