Kesäkurpitsalaatikko
Suola imee kesäkurpitsasta nestettä, muuten vuoasta saattaa tulla liian kostea. Voimakkaanmakuiset makkarat sopivat hyvin aika neutraalinmakuisen kesäkurpitsan kaveriksi.
Neljälle
- 2 pientä kesäkurpitsaa, kuutioina
- 1-2 keltasipulia, ohuina viipaleina
- 150 g herkkusieniä, viipaleina
- voita paistamiseen
- 3-4 voimakkaanmakuista makkaraa, viipaleina
- juustoraastetta
- persiljaa, hienonnettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kesäkurpitsaviipaleet kulhoon, ripottele päälle 1 rkl suolaa. Anna vetäytyä 20 minuuttia. Huuhtele suola pois ja valuta viipaleet.
2. Paista sipuli ja herkkusienet pannulla voissa. Sekoita kesäkurpitsan kanssa uunivuoassa, kääntele mukaan makkarat.
3. Ripottele päälle juustoa ja laita uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto