Kesäkurpitsalaatikko

Suola imee kesäkurpitsasta nestettä, muuten vuoasta saattaa tulla liian kostea. Voimakkaanmakuiset makkarat sopivat hyvin aika neutraalinmakuisen kesäkurpitsan kaveriksi.

Neljälle

  • 2 pientä kesäkurpitsaa, kuutioina
  • 1-2 keltasipulia, ohuina viipaleina
  • 150 g herkkusieniä, viipaleina
  • voita paistamiseen
  • 3-4 voimakkaanmakuista makkaraa, viipaleina
  • juustoraastetta
  • persiljaa, hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kesäkurpitsaviipaleet kulhoon, ripottele päälle 1 rkl suolaa. Anna vetäytyä 20 minuuttia. Huuhtele suola pois ja valuta viipaleet.

2. Paista sipuli ja herkkusienet pannulla voissa. Sekoita kesäkurpitsan kanssa uunivuoassa, kääntele mukaan makkarat.

3. Ripottele päälle juustoa ja laita uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.