Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsakakku on mehevä kauden kasviksesta valmistettu kakku. Voit valmistaa sen pyöreään kakkuvuokaan tai suorakaiteen malliseen. Leikkaa kuorrutettuna annospaloiksi ja laita tarjolle.
10 annosta
- 4 munaa
- 2 dl rypsiöljyä
- 300 g (1 pieni) kesäkurpitsa raastettuna
- 4 dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
Kuorrute
- 200 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
- 3-4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon rypsiöljy.
Raasta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon.
Mittaa vielä joukkoon sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 senttimetriä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto tai sulatejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti