Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkurpitsakakku

Hellapoliisi
Julkaistu 25.08.2017 10:52

MTV LIFESTYLE

10 annosta

  • 4 munaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 300 g (1 pieni) kesäkurpitsa raastettuna
  • 4 dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa

Kuorrute

  • 200 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon rypsiöljy.

Raasta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon.

Mittaa vielä joukkoon sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 senttimetriä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto tai sulatejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Kesäkurpitsakakku on mehevä kauden kasviksesta valmistettu kakku. Voit valmistaa sen pyöreään kakkuvuokaan tai suorakaiteen malliseen. Leikkaa kuorrutettuna annospaloiksi ja laita tarjolle.


Lisää aiheesta:

Kesäkurpitsa-sitruunakakkuKatin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuHellapoliisin mango-charlotteOmena-toscapiirakkaHellapoliisin omena-toscatorttuBrownie-suklaakakku
HellapoliisiLeivontaKakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 11.12.201816:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

  • 26.10.201710:33
    Pääruoat

    Rosmariinipestobroileria

  • 12.09.201708:52
    Munakas

    Metsäsienimunakas

  • 04.09.201708:42
    Pasta

    Opiskelijan tonnikalapasta

  • 25.08.201710:52
    Leivonta

    Kesäkurpitsakakku