Kesäkurpitsa-seljankukkakakku

kakku
Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakku sopii kevään juhliin. Tara Junker

Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakkua valmistettiin Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 12.4.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 10min
  • Annosmäärä: 8

Ainekset

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl turkkilaista jogurttia
  • 1 luomusitruuna
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • ½ dl seljankukkamehua tiivisteestä
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 ½ rkl seljankukkamehua tiivisteestä
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • koristeluun raastettua sitruunankuorta ja kuivattuja kukkia

Valmistusohje

  1.  Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Voitele leipävuoka (n. 10 x 25 cm) voilla.
  2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat ja jogurtti ja jatka vatkaamista.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Raasta kesäkurpitsa ja sekoita sitruunankuori ja kesäkurpitsa taikinaan. Kaada päälle seljankukkamehu ja unikonsiemenet. Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina muottiin ja paista uunissa 50 minuutista 1 tuntiin, kunnes kakku ei ole enää tahmea. Anna jäähtyä muotissa täysin ennen kuin kumoat kakun.
  5. Sekoita tomusokeri, seljankukkamehu ja unikonsiemenet pienessä kulhossa tasaiseksi. Vatkaa mascarpone-juusto sähkövatkaimella ja kaada sokeri-mehu-unikonsiemenseos sekaan. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kakun päälle, kun se on jäähtynyt. Koristele tarvittaessa sitruunankuorella ja syötävillä kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat