Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkurpitsa-seljankukkakakku

Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakku sopii kevään juhliin.
Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakku sopii kevään juhliin.Tara Junker
Julkaistu 12.04.2022 18:27

MTV LIFESTYLE

Tara Junkerin kesäkurpitsa-seljankukkakakkua valmistettiin Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 12.4.

  • Kokonaisvalmistusaika: 70 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 8

Ainekset

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl turkkilaista jogurttia
  • 1 luomusitruuna
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • ½ dl seljankukkamehua tiivisteestä
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 ½ rkl seljankukkamehua tiivisteestä
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • koristeluun raastettua sitruunankuorta ja kuivattuja kukkia

Valmistusohje

  1.  Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Voitele leipävuoka (n. 10 x 25 cm) voilla.
  2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat ja jogurtti ja jatka vatkaamista.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Raasta kesäkurpitsa ja sekoita sitruunankuori ja kesäkurpitsa taikinaan. Kaada päälle seljankukkamehu ja unikonsiemenet. Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina muottiin ja paista uunissa 50 minuutista 1 tuntiin, kunnes kakku ei ole enää tahmea. Anna jäähtyä muotissa täysin ennen kuin kumoat kakun.
  • Sekoita tomusokeri, seljankukkamehu ja unikonsiemenet pienessä kulhossa tasaiseksi. Vatkaa mascarpone-juusto sähkövatkaimella ja kaada sokeri-mehu-unikonsiemenseos sekaan. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kakun päälle, kun se on jäähtynyt. Koristele tarvittaessa sitruunankuorella ja syötävillä kukilla.
  • Lisää aiheesta:

    Kesäkurpitsa-sitruunakakkuMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiKesäkurpitsakakkuRunebergintortutSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraJuustopiirakka
    Makeat leivonnaisetKeväänjuhlatViiden jälkeenJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Makeat leivonnaiset
    • 31.10.14:03
      Makeat muffinit

      Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

    • 24.8.08:01
      Uuniomenat

      Uuniomenatrifle

    • 22.8.09:25
      Browniet

      Ranskanpastilli-brownie

    • 22.8.09:14
      Muffinssit

      Liisan suklaamuffinit

    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku