Kesäkinkkua ja alkukesän vihanneksia

Oikea kesäpäivällinen.

Viidelle-kuudelle

  • 1 kypsäksi keitetty kesäkinkku, n. 1,2 kg
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl lämmintä vettä
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • 2 rkl hienonnettua minttua

Lisukkeeksi

  • 1 kukkakaali
  • 500 g ohuita porkkanoita
  • 250 g vihreitä herneitä
  • uusia perunoita

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2-3 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Keitä vihannekset kypsiksi. Sekoita kastike ja mausta.

2. Ota kinkusta verkko pois. Sekoita hunaja ja vesi ja penslaa kinkku sillä. Ripottele päälle sekoitetut yrttimausteet ja taputtele ne kiinni kinkkuun kevyesti.

3. Tarjoile kinkku kylmänä kuumien vihannesten ja kylmän kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!