Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäinen mansikkakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 10–15 hengelle

Pohjalevyt (3 kpl)

  • 100 g pullomargariinia (tai sulatettua)
  • 100 g mansikkamarmeladia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kauramannasuurimoita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja

Väliin ja päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mansikkasurvosta
  • 1 l mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Vinkki

    Valmistusohje

    Reseptin tarjoaa:

    Sekoita pohjataikinan rasva, marmeladi, sokeri ja muna keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina kolmeksi kasaksi leivinpapereille ja levitä ne n. 20 cm kokoisiksi pyöreiksi ohuiksi kakkupohjiksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-8 min. Anna kakkulevyjen jäähtyä.

    Valmista täytettä varten rahkaseos. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja lisää rahka. Irrota jäähtyneet kakkulevyt varovasti lastalla leivinpaperista. Kokoa kakku tarjoilualustalle laittamalla alimmaiselle levylle mansikkasurvosta, rahkaseosta ja mansikkaviipaleita, laita toinen levy päälle ja tee toinen samanlainen kerros. Laita vielä kolmas levy päälle ja siihenkin samat ainekset päälle, mutta mansikat kokonaisina. Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä.

    Lisää aiheesta:

    Mansikka-kaurakeksikakkuIsänpäivän marenkiunelmaSuklaakeksikakku äidilleMansikkakakkuMansikka-lakritsipiirasKaurakeksikakku
    MansikkakakkuMakeat leivonnaisetMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

    Tuoreista mansikoista tehty kakku kuuluu kesään! Tämä kakku on tehty kauramannasuurimoista valmistetuista rapeista keksilevyistä. Voit käyttää kakkuun myös pakasteena myytävää kauramurotaikinaa. Rapea keksikakku pehmenee jääkaapissa. Kakun voi maun mukaan nauttia heti tai antaa vetäytyä muutaman tunnin jääkaapissa.

    Tuoreimmat aiheesta

    Mansikkakakku
    • 18.6.11:57
      Viiden jälkeen

      Pistaasi-mansikkajuustokakku

    • 17.06.202408:52
      Juhannus

      Klassinen mansikkakakku

    • 14.06.202413:50
      Marenki

      Sitruunainen mansikka-kookosbrita

    • 05.06.202309:13
      Raparperi

      Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

    • 14.07.202012:18
      mansikka

      Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku