Kesäinen mansikkakakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656444/landscape16_9/225/127/97adf0e63098485f593d52b72937542f/wB/444941-7646.jpg)
Tuoreista mansikoista tehty kakku kuuluu kesään! Tämä kakku on tehty kauramannasuurimoista valmistetuista rapeista keksilevyistä. Voit käyttää kakkuun myös pakasteena myytävää kauramurotaikinaa. Rapea keksikakku pehmenee jääkaapissa. Kakun voi maun mukaan nauttia heti tai antaa vetäytyä muutaman tunnin jääkaapissa.
Ainekset
- 10–15 hengelle
Pohjalevyt (3 kpl)
- 100 g pullomargariinia (tai sulatettua)
- 100 g mansikkamarmeladia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kauramannasuurimoita
- 1 dl erikoisvehnäjauhoja
Väliin ja päälle
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl mansikkasurvosta
- 1 l mansikoita
- sitruunamelissan lehtiä
Vinkki
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Sekoita pohjataikinan rasva, marmeladi, sokeri ja muna keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina kolmeksi kasaksi leivinpapereille ja levitä ne n. 20 cm kokoisiksi pyöreiksi ohuiksi kakkupohjiksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-8 min. Anna kakkulevyjen jäähtyä.
Valmista täytettä varten rahkaseos. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja lisää rahka. Irrota jäähtyneet kakkulevyt varovasti lastalla leivinpaperista. Kokoa kakku tarjoilualustalle laittamalla alimmaiselle levylle mansikkasurvosta, rahkaseosta ja mansikkaviipaleita, laita toinen levy päälle ja tee toinen samanlainen kerros. Laita vielä kolmas levy päälle ja siihenkin samat ainekset päälle, mutta mansikat kokonaisina. Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka