Mainos

Kesäinen mansikkakakku

Tuoreista mansikoista tehty kakku kuuluu kesään! Tämä kakku on tehty kauramannasuurimoista valmistetuista rapeista keksilevyistä. Voit käyttää kakkuun myös pakasteena myytävää kauramurotaikinaa. Rapea keksikakku pehmenee jääkaapissa. Kakun voi maun mukaan nauttia heti tai antaa vetäytyä muutaman tunnin jääkaapissa.

Ainekset

  • 10–15 hengelle

Pohjalevyt (3 kpl)

  • 100 g pullomargariinia (tai sulatettua)
  • 100 g mansikkamarmeladia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kauramannasuurimoita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja

Väliin ja päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mansikkasurvosta
  • 1 l mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Vinkki

    Valmistusohje

    Reseptin tarjoaa:

    Sekoita pohjataikinan rasva, marmeladi, sokeri ja muna keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina kolmeksi kasaksi leivinpapereille ja levitä ne n. 20 cm kokoisiksi pyöreiksi ohuiksi kakkupohjiksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-8 min. Anna kakkulevyjen jäähtyä.

    Valmista täytettä varten rahkaseos. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja lisää rahka. Irrota jäähtyneet kakkulevyt varovasti lastalla leivinpaperista. Kokoa kakku tarjoilualustalle laittamalla alimmaiselle levylle mansikkasurvosta, rahkaseosta ja mansikkaviipaleita, laita toinen levy päälle ja tee toinen samanlainen kerros. Laita vielä kolmas levy päälle ja siihenkin samat ainekset päälle, mutta mansikat kokonaisina. Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja