Kermaviilipohjainen maustekakku

Mausteet ja kermaviili antavat kakulle hienoa, hieman hapanta makua. Nokare puolukkakermaa maistuu mainiolta kakun kanssa.

10-12 viipaleeseen

  • 125 g pehmeää voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 2 ½ dl kermaviiliä
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan kermaviili.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Kokeile tikulla, kun se on kuiva, kakku on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!