Kermaviilipohjainen maustekakku
Mausteet ja kermaviili antavat kakulle hienoa, hieman hapanta makua. Nokare puolukkakermaa maistuu mainiolta kakun kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 viipaleeseen
- 125 g pehmeää voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 ½ tl jauhettua kardemummaa
- 2 ½ dl kermaviiliä
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan kermaviili.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Kokeile tikulla, kun se on kuiva, kakku on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka