Kermaviilipohjainen maustekakku

Mausteet ja kermaviili antavat kakulle hienoa, hieman hapanta makua. Nokare puolukkakermaa maistuu mainiolta kakun kanssa.

10-12 viipaleeseen

  • 125 g pehmeää voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 2 ½ dl kermaviiliä
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan kermaviili.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Kokeile tikulla, kun se on kuiva, kakku on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.