Kermaviilipohjainen maustekakku
Mausteet ja kermaviili antavat kakulle hienoa, hieman hapanta makua. Nokare puolukkakermaa maistuu mainiolta kakun kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 viipaleeseen
- 125 g pehmeää voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 ½ tl jauhettua kardemummaa
- 2 ½ dl kermaviiliä
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan kermaviili.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Kokeile tikulla, kun se on kuiva, kakku on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan