Kermaiset puolukkatuutit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661530/landscape16_9/515/290/58ba48cadd67437e95c93e6017cc8221/GK/878812-3568.jpg)
Nämä kermavaahdolla ja puolukkasurvoksella täytetyt vohvelituutit ovat takuuvarma jälkiruokasuosikki. Vohvelit säilyvät rapeina, kun ne täytetään juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 munaa
- 100 g vehnäjauhoja
- 100 g sokeria
- ½ tl kanelia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl puolukkasurvosta
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri, jauhot ja kaneli tasaiseksi taikinaksi. Piirrä leivinpaperiin haluamasi kokoisia ympyröitä.
2. Levitä ympyröihin ohut kerros taikinaa ja paista uunissa, kunnes vohvelit ovat keskeltä kullanruskeita ja reunoilta hieman tummempia. Ota pois uunista ja kierrä vohvelit tuuteiksi välittömästi ennen kuin ne jäähtyvät. Anna kovettua.
3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon puolukkasurvos. Voit halutessasi korvata puolukat muilla marjoilla. Täytä tuutit puolukkakermalla ja asettele ne tarjoiluvadille. Koristele puolukkasurvoksella ja ripottele päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka