Kermainen pyttipannu
Muistatko nostalgiaruoan, kermaisen pyttipannun? Voit tuunata ruokaa tähän päivään ja hyödyntää erilaisia maustettuja ruokakermoja tai lisätä joukkoon kasviksia. Lehtikaali antaa ruokaan kivaa rakennetta ja makua. Kokeile!
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 170 g pekonia
- 8–12 keskikokoista kypsää perunaa
- 1 sipuli
- ½ pieni kesäkurpitsa
- 400 g nakkeja
- muutama lehti lehtikaalia
- tuoretta persiljaa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- 2–3 dl juustoista ruokakermaa
Valmistusohje
Leikkaa pekoni viipaleiksi.
Kuori perunat halutessasi. Leikkaa perunat suupalan kokoisiksi.
Kuori ja hienonna sipuli.Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
Paloittele nakit.
Poista lehtikaalin lehdistä lehtiruodit ja leikkaa lehtikaali paloiksi.
Laita kylmälle pannulle ensin pekonit ja paista kunnes näyttävät hyvältä.
Lisää joukkoon perunat, sipuli, kesäkurpitsa ja nakit. Kääntele hetki.
Lisää lehtikaali ja kääntele, kunnes se alkaa pehmetä.
Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla.
Lisää juustoinen ruokakerma ja kiehauta.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi