Kermainen arkikeitto
Voit keittää soppaa lähes kaikesta! Peruna perusaineksena voit säveltää mitä tahansa, riippuen siitä, mitä jääkaapista löytyy. Tässä on idea perusreseptiksi. Tätä keittoa valmistettaessa on hyvä, jos sinulla on sauvasekoitin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 perunaa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- muita vihanneksia, kuten paprikaa, selleriä, porkkanaa, lanttua, kukkakaalia, maissia
- 1 l kasvislientä (kuutiosta)
- suolaa
- pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kasvikset karkeasti. Sulata voi kattilassa ja paista kaikki vihannekset yhdessä puristetun valkosipulin kanssa.
2. Kaada päälle lientä, niin että kasvikset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
3. Sekoita sauvasekoittimella kattilassa, tai kaada monitoimikoneeseen ja sekoita. Kaada takaisin kattilaan ja lisää tarvittaessa lientä, jotta saat haluamasi paksuisen keiton. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje