Keltainen prinsessatorttu
Jos haluat päästä todella helpolla, valmista torttu valmiista torttupohjista, valmiiksi kaulitusta marsipaanikannesta ja valmiista vaniljakreemistä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10 palaa
Torttupohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- voita ja korppujauhoja vuoan leivittämiseen
Vaniljakreemi
- 2 dl maitoa
- 2 munankeltuaista
- 1 ½ rkl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
- ½ vaniljatanko
Täyte
- 4 dl kermavaahtoa
- 2 dl vadelmahilloa
- marsipaania kanneksi
Valmistusohje
1. Torttupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovaisesti munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan, paista uunin keskitasolla 40 minuuttia. Anna torttupohjan jäähtyä täysin ennen kuin jaat sen kolmeen osaan.
2. Vaniljakreemi: Leikkaa vaniljatankoon viilto ja keitä tanko maidossa sokerin kera. Käytä ruostumattomasta teräksestä valmistettua kattilaa. Lisää keltuaiset ja perunajauho. Vatkaa miedolla lämmöllä, kreemi ei saa kiehua. Kun se paksunee, se on valmis. Poimi vaniljatanko kreemistä ja jäähdytä seos.
3. Torttu: Leikkaa torttupohjapalat munanmuotoiseksi. Kaulitse marsipaani ohueksi, kaulitse marsipaania myös nauhoja ja rusettia varten. Vatkaa kerma. Sekoita puolet kermavaahdosta vaniljakreemin kanssa. Levitä vadelmahilloa yhdelle torttupohjista. Levitä vaniljakermaa päälle, lisää torttupohja ja toista prosessi. Levitä loput kermavaahdosta koko tortun ympärille. Asettele marsipaanikansi päälle. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan