Keltainen prinsessatorttu

Jos haluat päästä todella helpolla, valmista torttu valmiista torttupohjista, valmiiksi kaulitusta marsipaanikannesta ja valmiista vaniljakreemistä.

Ainekset

  • 10 palaa

Torttupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • voita ja korppujauhoja vuoan leivittämiseen

Vaniljakreemi

  • 2 dl maitoa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ½ vaniljatanko

Täyte

  • 4 dl kermavaahtoa
  • 2 dl vadelmahilloa
  • marsipaania kanneksi

Valmistusohje

1. Torttupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovaisesti munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan, paista uunin keskitasolla 40 minuuttia. Anna torttupohjan jäähtyä täysin ennen kuin jaat sen kolmeen osaan.

2. Vaniljakreemi: Leikkaa vaniljatankoon viilto ja keitä tanko maidossa sokerin kera. Käytä ruostumattomasta teräksestä valmistettua kattilaa. Lisää keltuaiset ja perunajauho. Vatkaa miedolla lämmöllä, kreemi ei saa kiehua. Kun se paksunee, se on valmis. Poimi vaniljatanko kreemistä ja jäähdytä seos.

3. Torttu: Leikkaa torttupohjapalat munanmuotoiseksi. Kaulitse marsipaani ohueksi, kaulitse marsipaania myös nauhoja ja rusettia varten. Vatkaa kerma. Sekoita puolet kermavaahdosta vaniljakreemin kanssa. Levitä vadelmahilloa yhdelle torttupohjista. Levitä vaniljakermaa päälle, lisää torttupohja ja toista prosessi. Levitä loput kermavaahdosta koko tortun ympärille. Asettele marsipaanikansi päälle. Koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.