Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt makkarat piparjuurikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Piparjuurikastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Makkarat

  • 4 makkaraa
  • vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakerinlehden ja pippurien kera. Suolaa ja lisää makkarat. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia. Napsauta levy pois päältä ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden lämmön tasaantua 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

Makkaroiden keittäminen on oma taiteenlajinsa. Keittäminen” on itse asiassa harhaanjohtava termi, sillä keitettäessä makkaroiden kuori halkeaa. Tässäkin taiteenlajissa harjaantuu tekemällä! Tarjoile piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoPortviinikastikePiparjuurikastikePaistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaIhramakkara ja skoonenperunatKukitettu lenkkimakkara
Keitetty makkaraAlkuruoatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty makkara
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hanhenmaksamakkara

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Itsetehty lenkkimakkara juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Joulumakkara

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulumausteinen makkara

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitetyt makkarat