Keitetyt makkarat piparjuurikastikkeella
Makkaroiden keittäminen on oma taiteenlajinsa. Keittäminen” on itse asiassa harhaanjohtava termi, sillä keitettäessä makkaroiden kuori halkeaa. Tässäkin taiteenlajissa harjaantuu tekemällä! Tarjoile piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Piparjuurikastike
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl raastettua piparjuurta
Makkarat
- 4 makkaraa
- vettä
- 1 laakerinlehti
- 3 kokonaista valkopippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakerinlehden ja pippurien kera. Suolaa ja lisää makkarat. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia. Napsauta levy pois päältä ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden lämmön tasaantua 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti