Keitetyt makkarat piparjuurikastikkeella
Makkaroiden keittäminen on oma taiteenlajinsa. Keittäminen” on itse asiassa harhaanjohtava termi, sillä keitettäessä makkaroiden kuori halkeaa. Tässäkin taiteenlajissa harjaantuu tekemällä! Tarjoile piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Piparjuurikastike
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl raastettua piparjuurta
Makkarat
- 4 makkaraa
- vettä
- 1 laakerinlehti
- 3 kokonaista valkopippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakerinlehden ja pippurien kera. Suolaa ja lisää makkarat. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia. Napsauta levy pois päältä ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden lämmön tasaantua 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa