Mainos
Mainos

Makkaroiden keittäminen on oma taiteenlajinsa. Keittäminen” on itse asiassa harhaanjohtava termi, sillä keitettäessä makkaroiden kuori halkeaa. Tässäkin taiteenlajissa harjaantuu tekemällä! Tarjoile piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

Piparjuurikastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Makkarat

  • 4 makkaraa
  • vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakerinlehden ja pippurien kera. Suolaa ja lisää makkarat. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia. Napsauta levy pois päältä ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden lämmön tasaantua 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.