Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt lihapullat kaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Frikadellit eli liemessä keitetyt lihapyörykät ovat maistuvia sekä pääruokana että eri keittoihin lisättynä. Jos haluat tehdä isomman annoksen ja pakastaa niistä osan, voit ottaa ne käyttöön suoraan pakastimesta ja lämmittää sopassa.

Neljälle

  • 400 g vasikka- tai sikajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • ½ dl maitoa
  • ½ sitruunan kuori
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 5 dl lihalientä
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • ½ keräkaali
  • 1 lohko juuriselleriä

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri ja muna. Liota korppujauho maidossa 5 minuuttia, sekoita sen jälkeen jauhelihaan, kuten myös raastettu sitruunankuori ja persiljasilppu.

2. Pyöritä pieniä lihapullia ja laita ne leivinpaperille odottamaan. Kiehauta lihaliemi pippurien kanssa ja kypsytä sitten liemessä lihapyörykät pienissä erissä, 5-7 minuuttia. Pidä pyörykät lämpiminä.

3. Suikaloi kaali ja selleri. Siivilöi lihapullien keitinliemi ja keitä kaali- ja sellerisuikaleet kypsiksi siinä. Tarjoile yhdessä frikadellien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat