Keitettyjä vahapapuja piparjuurivoilla

Vahapavut tulee keittää täysin pehmeiksi, muuten ne maistuvat hieman kitkeriltä. Tarjoile itsetehdyn piparjuurivoin kera.

Neljälle

  • 300 g vahapapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa

Piparjuurivoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi pehmeäksi, sekoita mukaan piparjuuri ja suola.

2. Poista pavuista kannat, kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää pavut, kuumenna taas kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes pavut ovat juuri pehmenneet täysin, 10-12 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta pavut lävikössä.

3. Tarjoile pavut piparjuurivoin ja hiutalesuolan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.