Keitettyjä vahapapuja piparjuurivoilla
Vahapavut tulee keittää täysin pehmeiksi, muuten ne maistuvat hieman kitkeriltä. Tarjoile itsetehdyn piparjuurivoin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g vahapapuja
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
Piparjuurivoi
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 rkl raastettua piparjuurta
- suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita voi pehmeäksi, sekoita mukaan piparjuuri ja suola.
2. Poista pavuista kannat, kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää pavut, kuumenna taas kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes pavut ovat juuri pehmenneet täysin, 10-12 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta pavut lävikössä.
3. Tarjoile pavut piparjuurivoin ja hiutalesuolan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut