Keitettyä turskaa persiljakastikkeessa

Persiljakastike perinteiseen tapaan sopii erittäin hyvin keitetyn kalan kumppaniksi. Keitetyt juurekset maistuvat lisänä.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • tilliä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 5 rkl vehnäjauhoa
  • 6 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja porkkanat ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä.

2. Persiljakastike: Sulata voi ja sekoita vehnäjauho siihen, lisää kerma ja kalaliemi sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja sekoita sitten joukkoon persiljasilppu.

2. Keitä kala kevyesti suolatussa vedessä. Kypsän turskan pitää olla kiinteää ja valkoista kauttaaltaan. Tarjoile kala juuresten, kastikkeen ja tuoreen tillin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!