Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä turskaa persiljakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Persiljakastike perinteiseen tapaan sopii erittäin hyvin keitetyn kalan kumppaniksi. Keitetyt juurekset maistuvat lisänä.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • tilliä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 5 rkl vehnäjauhoa
  • 6 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja porkkanat ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä.

2. Persiljakastike: Sulata voi ja sekoita vehnäjauho siihen, lisää kerma ja kalaliemi sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja sekoita sitten joukkoon persiljasilppu.

2. Keitä kala kevyesti suolatussa vedessä. Kypsän turskan pitää olla kiinteää ja valkoista kauttaaltaan. Tarjoile kala juuresten, kastikkeen ja tuoreen tillin kanssa.

Lisää aiheesta:

Perunalla suurustettu persiljakastike keitetylle kalalleAhventa korinttikastikkeessaKalaa valkoviinikastikkeellaTurskaa ja munakastikettaLohi ja vihreä voikastikeUunilohi yrttikastikkeessa
Keitetty kalaLisäkeruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa