Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rinnan tulee jäähtyä painon alla, joten ruoanvalmistus vaatii aikaa. Vaihtele mielellään kasviksia ja juureksia oman makusi mukaan.

Kuudelle

  • 1 ½ kg tuoretta häränrintaa luineen
  • 1 ½ tl suolaa per litra vettä
  • 7 kokonaista valkopippuria
  • 2 neilikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muutama persiljanoksa
  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 1 keltasipuli
  • 30 g juuriselleriä

Kastike

  • 3 dl lientä lihan keittämisestä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 100 g raastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • muutama tippa valkoviinietikkaa
  • 1 maustemitta sokeria

Valmistusohje

1. Puhdista ja kuori porkkana, purjo, sipuli ja juuriselleri, paloittele ne pienemmiksi paloiksi. Laita huuhdottu häränrinta kattilaan ja lisää niin paljon vettä että liha peittyy. Nosta liha vedestä, suolaa vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita liha kiehuvaan veteen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori vaahto huolellisesti. Lisää mausteet, persiljanvarret ja vihannekset.

2. Keitä lihaa kunnes se tuntuu murealta, kun pistät sitä haarukalla, n. 2 tuntia. Nosta liha padasta ja poista luu. Säästä liemi ja siivilöi se. Laita vastakeitetty häränrinta painon alle vuokaan (laita lihan päälle leivinlauta ja paino) ja anna jäähtyä.

3. Sulata voi kastikkeeseen, sekoita siihen jauhot. Lisää 3 dl lientä, vähän kerrallaan. Lisää kerma. Raasta mukaan piparjuuri, mausta suolalla, pippurilla, muutamalla tipalla viinietikkaa ja ripauksella sokeria. Keitä kevyesti hieman sesongin tuoreita vihanneksia lopussa liemessä. Nosta vihannekset liemessä, lämmitä lopuksi härästä viipaloimiasi, ohuita siivuja liemessä. Tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Naudanpaistia liemessäRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessaRiimisuolattu häränrinta ja vahva kastikeKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
HäränrintaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa