Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 1 kg tuoretta häränrintaa
  • vettä + suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • ¼ juuriselleri
  • 1 purjo
  • 2 keltasipulia

Kastike

  • 5 dl lientä
  • 2 ½ rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g raastettua piparjuurta
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Huuhdo ja puhdista purjo. Kuori porkkanat, palsternakat ja selleri. Pilko sipulit ja juurekset pienemmiksi. Laita häränrinta kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada pois vesi, lisää uutta vettä, suolaa kevyesti, lisää pippurit ja kuumenna taas kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 2 tuntia. Lisää sipuli ja kasvikset. Keitä kunnes härkä on mureaa ja vihannekset juuri ja juuri pehmeitä. Nosta liha varovaisesti reikäkauhalla ja anna jäähtyä, anna lihan levätä kahden lautasen välissä painon alla yön yli. Siivilöi liemi kulhoon ja säästä vihannekset. Säilytä kaikki ainekset viileässä yön yli.

2. Kastike: Kuori liemestä rasva. Keitä n. 5 dl liemestä. Sulata voi toisessa kattilassa. Ota liedeltä ja sekoita mukaan jauhot. Laita takaisin liedelle ja lisää lientä samalla sekoittaen, vähän kerrallaan. Lisää kerma ja anna kiehua 4-5 minuuttia. Raasta piparjuuri. Ota kastikekattila liedeltä ja lisää piparjuuri. Tämän jälkeen kastiketta ei enää saa keittää. Mausta varovaisesti suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla. Viinietikka ja sokeri saavat esiin piparjuuren maun.

Häränrinnan voi keittää vuorokautta ennen tarjoilua. Keitinveteen tulee 2 tl suolaa per litra vettä. Kun liha saa levätä painon alla yön yli, se on helppo viipaloida kauniiksi siivuiksi.

3. Viipaloi liha ja lämmitä se tilkassa lientä kasvisten kera uunissa. Peitä alumiinifoliolla, jotta liha ei kuivu.

Lisää aiheesta:

Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksiaNaudanpaistia liemessäRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraNormandian pataRiimisuolattu häränrinta ja vahva kastike
HäränrintaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa