Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty sianmakkara ja muhennetut juurekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g sianlihamakkaraa
  • 1 sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti

Muhennetut juurekset

  • 700 g perunoita
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl karkeasiemenistä sinappia

Tarjoiluun

  • sinappia

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele makkara ja laita se matalaan, laajaan kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä, kunnes makkara on peitossa. Lisää mausteet, suola ja sipuli. Kuumenna kiehuvaksi hitaasti, miedolla lämmöllä. Keitä makkaraa aivan hiljaa ilman kantta noin 30 minuuttia.

2. Kuori perunat, palsternakka ja porkkana. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja keitä vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Keitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa kasarissa, sekoita joukkoon vehnäjauho ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Sekoita sen joukkoon kuuma maito pikkuhiljaa, koko ajan vatkaten. Keitä seosta hiljaa vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kaada kuuma kastike peruna-porkkana-palsternakkaseokseen ja sekoita varovaisesti. Kuumenna, mutta älä keitä.

Sianlihamakkara, fläskkorv, on sianlihasta valmistettu raakamakkara. Se on yksi ruotsalaisista erikoisuuksista, joita tuskin sellaisenaan saa Suomesta. Kauppahalleissa ja isoissa tavarataloissa näkee meilläkin toisinaan samankaltaista makkarakiekuraa, jota joissakin perheissä harrastetaan esim. joulumakkarana. Raakojen sianmakkaroiden keitto vaatii malttia, etteivät kuoret halkea.

3. Leikkaa sianmakkara palasiksi ja tarjoile muhennoksen kanssa. Laita tarjolle myös sinappia.

Lisää aiheesta:

Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroitaIhramakkara ja skoonenperunatLammasta sitruunakastikkeessaLammas-vihanneskeittoKukitettu lenkkimakkaraNaudanliha- ja juuresviillokki
Keitetty makkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty makkara
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hanhenmaksamakkara

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Itsetehty lenkkimakkara juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Joulumakkara

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulumausteinen makkara

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitetyt makkarat