Keitetty lipeäkala

Liota lipeäkala vedessä ennen keittämistä. Liotusvettä tarvitset noin kolme kertaa kalan tilavuuden verran, yhtä pakettia kohden siis noin 3 litraa vettä, kahta pakettia kohden siis n. 6 litraa vettä.

Neljälle

  • 2 pakettia lipeäkalaa
  • 2 tl suolaa

Lisäksi

  • béchamelkastiketta
  • vihreitä herneitä
  • kirkastettua voita
  • sinappia
  • suolaa
  • rouhittua maustepippuria
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Nosta liotetut kalat nahkapuoli alaspäin joko emaloituun tai ruostumattomaan kattilaan. Ripottele pinnalle suolaa ja kuumenna.

2. Alenna lämpöä ja keitä ilman vettä kannella peitettynä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Kaada pois kattilaan muodostunut vesi.

3. Tarjoile lipeäkala lisäkkeiden kera joulupöydässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!