Keitetty lipeäkala
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662130/landscape16_9/515/290/ba53bf09986aafce770088101e3746a4/fs/902815-2457.jpg)
Liota lipeäkala vedessä ennen keittämistä. Liotusvettä tarvitset noin kolme kertaa kalan tilavuuden verran, yhtä pakettia kohden siis noin 3 litraa vettä, kahta pakettia kohden siis n. 6 litraa vettä.
Neljälle
- 2 pakettia lipeäkalaa
- 2 tl suolaa
Lisäksi
- béchamelkastiketta
- vihreitä herneitä
- kirkastettua voita
- sinappia
- suolaa
- rouhittua maustepippuria
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Nosta liotetut kalat nahkapuoli alaspäin joko emaloituun tai ruostumattomaan kattilaan. Ripottele pinnalle suolaa ja kuumenna.
2. Alenna lämpöä ja keitä ilman vettä kannella peitettynä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Kaada pois kattilaan muodostunut vesi.
3. Tarjoile lipeäkala lisäkkeiden kera joulupöydässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka