Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty, kuorrutettu joulukinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Anna kinkun kiehua hitaasti, hyvin hitaasti. Silloin siitä mahdollisimman mehukas. Todelliset erityiskoristeet koristekuorrutuksella ja pursottimella.

1 kinkkuun

  • 2-3 kg joulukinkku, verkossa
  • 1 pieni keltasipuli
  • n. 15 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl timjamia

Kuorrutus

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 3 rkl sinappia
  • korppujauhoja

Koristekuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • ½ munanvalkuainen
  • 1 maustemitta etikkaa

Valmistusohje

1. Pistä kinkun paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku pataan ja kaada päälle vettä niin että kinkku peittyy.

2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto pois ja lisää mausteet. Anna kinkun kiehua midolla lämmöllä, nosta kinkku padasta kun lämpömittari näyttää 70-75 astetta, ja anna kinkun jäähtyä hieman.

3. Poista kamara ja laita kinkku ritilälle uunipannun päälle.

4. Sekoita muna, sokeri tai siirappi ja sinappi ja valele kinkku sillä. Sihtaa päälle korppujauhoja. Laita kinkku 225-asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.

5. Koristekuorrutus: Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi puuroksi. Lisää pari tippaa etikkaa ja pursota koristeita kylmälle kinkulle.

Lisää aiheesta:

Wernerin keitetty joulukinkkuKotona suolattu keittokinkkuTalon oma keitetty joulukinkkuKeitetty joulukinkkuTuoresuolattu joulukinkku sinappikuorrutuksellaJoulukinkku kuorrutteella
JoulukinkkuJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta