Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keisarikeittoa juustopasteijoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 ½ l tummaa häränlientä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kuivaa sherryä tai madeiraa
  • ½-1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, pippuria, cayennepippuria
  • 1 munankeltuaista
  • 1 nippu ruohosipulia
  • tuoretta timjamia koristeluun

Juustopasteijat

  • 2 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • 4 munankeltuaista
  • ½ tl suolaa

Tarvitset myös

  • 4 pientä, uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Pasteijat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina ja päällystä annosvuoat taikinalla. Vatkaa kerma ja vehnäjauhot, lisää juustoraaste ja vatkaa sekaan keltuaiset yksi kerrallaan. Kaada seos vuokiin. Paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta kauniin värinen, n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Keitto: Ruskista voi ja jauhot isossa kattilassa. Lisää liemi samalla voimakkaasti vatkaten. Keitä muutama minuutti. Mausta viinillä, tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.

3. Hienonna ruohosipuli. Vatkaa keltuaiset sekä tilkka keittoa kulhossa. Lisää keltuaisseos keittoon samalla voimakkaasti vatkaten; keitto ei saa kiehua enää. Lisää ruohosipuli. Koristele tuorein yrtein, tarjoile juustopasteijoiden kera.

Tämä on yksinkertainen, mutta mahtavan makuinen soppa. Viini ja mausteet takaavat oikean maun. Rapeat, pienet juustopasteijat antavat keitolle pienen lisäsäväyksen. Tarjoile alkuruokana tai pienenä, lämmittävänä ilta-ateriana.

Lisää aiheesta:

Tomaattikeittoa ja juustokrutonkejaLangos tomaattiseoksen ja tsatsikin keraPastakeittoa kuoren allaPoronpaistia villillä kastikkeellaKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraLohipyttipannu
LihakeittoVälipalatAlkuruoatPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto