Keisarikeittoa juustopasteijoiden kera

Tämä on yksinkertainen, mutta mahtavan makuinen soppa. Viini ja mausteet takaavat oikean maun. Rapeat, pienet juustopasteijat antavat keitolle pienen lisäsäväyksen. Tarjoile alkuruokana tai pienenä, lämmittävänä ilta-ateriana.

Neljälle

  • 1 ½ l tummaa häränlientä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kuivaa sherryä tai madeiraa
  • ½-1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, pippuria, cayennepippuria
  • 1 munankeltuaista
  • 1 nippu ruohosipulia
  • tuoretta timjamia koristeluun

Juustopasteijat

  • 2 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • 4 munankeltuaista
  • ½ tl suolaa

Tarvitset myös

  • 4 pientä, uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Pasteijat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina ja päällystä annosvuoat taikinalla. Vatkaa kerma ja vehnäjauhot, lisää juustoraaste ja vatkaa sekaan keltuaiset yksi kerrallaan. Kaada seos vuokiin. Paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta kauniin värinen, n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Keitto: Ruskista voi ja jauhot isossa kattilassa. Lisää liemi samalla voimakkaasti vatkaten. Keitä muutama minuutti. Mausta viinillä, tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.

3. Hienonna ruohosipuli. Vatkaa keltuaiset sekä tilkka keittoa kulhossa. Lisää keltuaisseos keittoon samalla voimakkaasti vatkaten; keitto ei saa kiehua enää. Lisää ruohosipuli. Koristele tuorein yrtein, tarjoile juustopasteijoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!