Keikauskakku appelsiinista

Alkuperäisversio tehdään omenista valurautapannussa. Tähän olemme valinneet sitrusmuunnelman ja paistamme sen isossa kakkuvuoassa.

Yksi kakku

  • 3 rkl voisulaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1-2 appelsiinia
  • 10 cocktailkirsikkaa
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl voita
  • 1 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran kakkuvuoka voisulalla. Ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle, niin että se sekoontuu voisulaan.

2. Kuori appelsiinit, leikkaa valkoinen kalvo pois tarkoin ja viipaloi hedelmät. Asettele viipaleet vuoan pohjalle ja cocktailkirsikat rakoihin.

3. Vatkaa munat ja sokeri. Kiehauta voi ja sokeri ja sekoita munavaahtoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 35-40 minuuttia. Keikauta kakku kumoon vadille ja tarjoile mieluiten vastapaistettuna.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.