Keikauskakku appelsiinista
Alkuperäisversio tehdään omenista valurautapannussa. Tähän olemme valinneet sitrusmuunnelman ja paistamme sen isossa kakkuvuoassa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi kakku
- 3 rkl voisulaa
- 3 rkl fariinisokeria
- 1-2 appelsiinia
- 10 cocktailkirsikkaa
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 4 rkl voita
- 1 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran kakkuvuoka voisulalla. Ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle, niin että se sekoontuu voisulaan.
2. Kuori appelsiinit, leikkaa valkoinen kalvo pois tarkoin ja viipaloi hedelmät. Asettele viipaleet vuoan pohjalle ja cocktailkirsikat rakoihin.
3. Vatkaa munat ja sokeri. Kiehauta voi ja sokeri ja sekoita munavaahtoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 35-40 minuuttia. Keikauta kakku kumoon vadille ja tarjoile mieluiten vastapaistettuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike