Kebab ja tomaattikastike

kebabia-ja-tomaattikastiketta-2-221019_Z726318-Edit-large
MTV

Kebabia löydät jo useimpien kauppojen pakastealtaasta. Valmista seuraksi maistuva tomaattikastike ja tarjoa vaikka viikonloppuherkuksi raikkaan salaatin ja riisin tai ranskanperunoiden kanssa.

  • Annosmäärä: 2–3 annosta

Ainekset

  • 1 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus juustokuminaa
  • 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • ½ lihaliemikuutio tai kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g kebablihaa

Lisäksi

  • riisiä tai ranskanperunoita

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla tai kasarissa.
  3. Lisää kuuman öljyn joukkoon sipuli ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää chilijauhe ja juustokumina käännellen.
  4. Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska ja murennettu liemikuutio.Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
  5. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.Tarkista maku.
  6. Tarjoa tomaattikastike kuumennettujen kebablastujen seurana tai lisää kebablastut tomaattikastikkeen joukkoon ja kuumenna.
  7. Tarjoa seuraksi Jasmiini- tai basmatiriisiä tai ranskanperunoita ja raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!