Kebab ja tomaattikastike

kebabia-ja-tomaattikastiketta-2-221019_Z726318-Edit-large
MTV

Kebabia löydät jo useimpien kauppojen pakastealtaasta. Valmista seuraksi maistuva tomaattikastike ja tarjoa vaikka viikonloppuherkuksi raikkaan salaatin ja riisin tai ranskanperunoiden kanssa.

  • Annosmäärä: 2–3 annosta

Ainekset

  • 1 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus juustokuminaa
  • 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • ½ lihaliemikuutio tai kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g kebablihaa

Lisäksi

  • riisiä tai ranskanperunoita

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla tai kasarissa.
  3. Lisää kuuman öljyn joukkoon sipuli ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää chilijauhe ja juustokumina käännellen.
  4. Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska ja murennettu liemikuutio.Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
  5. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.Tarkista maku.
  6. Tarjoa tomaattikastike kuumennettujen kebablastujen seurana tai lisää kebablastut tomaattikastikkeen joukkoon ja kuumenna.
  7. Tarjoa seuraksi Jasmiini- tai basmatiriisiä tai ranskanperunoita ja raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja