Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaurakeksikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaurakeksipohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)

Väliin

  • n. 2 dl marjasosetta tai -hilloa
  • n. 2 dl vadelmia, puolukoita, herukoita, mansikoita tai lakkoja

Täytteeksi ja päälle

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)

Kostutukseen

  • n. 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • marjoja tai hedelmäpaloja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kauli yhdestä taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle marjasosetta, marjoja ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos.

Tuoreena keksikakku on rouskuvan rapea ja seuraavana päivänä mukavan pehmeä! Kakun voi siis maun mukaan nauttia heti tai antaa pohjan pehmetä jääkaapissa. Jos vieraita on isompi joukko, tee korkeampi kakku ja käytä pohjaan kaksi pakettia kauramurotaikinaa.

Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Mansikka-kaurakeksikakkuÄitienpäivän vadelmakakku kaurakeksilläKaura-lakkatrifleKesäinen mansikkakakkuSuklaakeksikakku äidilleMansikkakakku
KeksitMakeat leivonnaisetKevään juhlatMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Keksit
  • 20.5.13:09
    Pikkuleivät

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Pikkuleivät

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 14.11.201913:44
    Leivonta

    Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

  • 03.10.201914:22
    Pikkuleivät

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti