Mainos

Kauraisat ananasmuffinit

Muffinit ovat helppoja leipoa vaikka lasten kanssa. Muffinien ei tarvitse olla kokonaan valkoisista jauhoista leivottuja, tässä reseptissä mukana on niin taikinassa kuin muruseoksessakin kaurahiutaleita.

20-25 kpl

  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 tlk ananasmurskaa liemineen (n. 220/140 g)

Muruseos päälle

  • 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g voisulaa

Koristeeksi

  • 1 tlk säilykekirsikoita tai -ananasta paloina tai marjoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut taikina-aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle. Laita vielä lopuksi jokaisen muffinssin keskelle kirsikka tai ananaspala. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.

VINKKI: Saat muffineista juhlavampia, jos kostutat niitä ananasmehulla (tai aikuisille meneviä liköörillä) ja koristelet ne kermavaahdolla ja ananaspaloin tai marjoin. Tällöin voit halutessasi jättää pois muruseoksen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!