Kauraisat ananasmuffinit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658876/landscape16_9/515/290/e896f8fd5101f133db095ad6bfbbc679/Me/1069583-6712.jpg)
Muffinit ovat helppoja leipoa vaikka lasten kanssa. Muffinien ei tarvitse olla kokonaan valkoisista jauhoista leivottuja, tässä reseptissä mukana on niin taikinassa kuin muruseoksessakin kaurahiutaleita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
20-25 kpl
- 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
- 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 100 g voi- tai margariinisulaa
- 1 tlk ananasmurskaa liemineen (n. 220/140 g)
Muruseos päälle
- 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
- ¾ dl sokeria
- 50 g voisulaa
Koristeeksi
- 1 tlk säilykekirsikoita tai -ananasta paloina tai marjoja
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut taikina-aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle. Laita vielä lopuksi jokaisen muffinssin keskelle kirsikka tai ananaspala. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.
VINKKI: Saat muffineista juhlavampia, jos kostutat niitä ananasmehulla (tai aikuisille meneviä liköörillä) ja koristelet ne kermavaahdolla ja ananaspaloin tai marjoin. Tällöin voit halutessasi jättää pois muruseoksen.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka