Kaurahiutalesämpylät
Itse leivotut kauraiset sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, mutta ylimääräiset leivät voi säilöä myös pakastimeen odottamaan seuraavaa herkutteluhetkeä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
noin 20 kpl
- ½ l vettä tai maitoa
- 50 g hiivaa
- 5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
- ½ rkl suolaa
- ½ dl siirappia
- n. 7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja tai
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
- 50 g sulaa voita tai margariinia
Valmistusohje
Kaura antaa ihanan pehmeän maun leivonnaisille, ja se korostuu erityisesti näissä maukkaissa sämpylöissä. Voit lisätä taikinaan halutessasi pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa. Lisää tällöin tarvittaessa myös hieman jauhoja.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan