Kaura-toscapiirakka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664534/landscape16_9/515/290/3bd93f7cec3014dc394c63153d7b21a0/mF/kauratosca-1-7576.jpg)
Toscapiirakka on klassinen piirakka manteli- tai pähkinäkuorrutuksella. Toscapiirakan voi tehdä myös terveellisemmin käyttämällä kuorrutukseen isoja kaurahiutaleita. Tämä kaura-toscapiirakka sopii myös pähkinäallergiasta kärsiville. Alla olevan ohjeen voi valmistaa myös ilman persikoita tai käyttää niiden tilalla ohuita omenaviipaleita tai pakasteesta löytyviä marjoja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
Pohja
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl pikakaurahiutaleita
- 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- (2 tl kaakaojauhetta)
- ½ dl juoksevaa margariinia tai voita
- (50 g)
- 1 dl kermaviiliä tai jogurttia
Väliin
- 1 tlk persikoita (n. 300 g)
Kuorrutus
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2½ dl isoja kaurahiutaleita
- 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl maitoa
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä puolikypsän pohjan päälle persikat ohuina viipaleina ja niiden päälle kauratosca jatka paistamista 225 asteessa n. 10 min, kunnes toskapiirakka saa kauniin värin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka