Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaura-toscapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl pikakaurahiutaleita
  • 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (2 tl kaakaojauhetta)
  • ½ dl juoksevaa margariinia tai voita
  • (50 g)
  • 1 dl kermaviiliä tai jogurttia

Väliin

  • 1 tlk persikoita (n. 300 g)

Kuorrutus

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl maitoa

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä puolikypsän pohjan päälle persikat ohuina viipaleina ja niiden päälle kauratosca jatka paistamista 225 asteessa n. 10 min, kunnes toskapiirakka saa kauniin värin.

Toscapiirakka on klassinen piirakka manteli- tai pähkinäkuorrutuksella. Toscapiirakan voi tehdä myös terveellisemmin käyttämällä kuorrutukseen isoja kaurahiutaleita. Tämä kaura-toscapiirakka sopii myös pähkinäallergiasta kärsiville. Alla olevan ohjeen voi valmistaa myös ilman persikoita tai käyttää niiden tilalla ohuita omenaviipaleita tai pakasteesta löytyviä marjoja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

KauratoscapiirakkaRaparperipiirakka kauratoscallaRukiinen puolukkatorttuKevyt vadelma-tuorejuustopiirakkaKevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakkaHelppo marja-rahkapiirakka
Makeat piirakatMakeat leivonnaisetKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Makeat piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 01.09.202315:28
    Suklaapiirakka

    Vadelmajogurtti-suklaapiirakka

  • 13.09.201920:43
    Omenapiirakka

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 21.05.201913:55
    Raparperipiirakka

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.08.201820:00
    Hellapoliisi

    Omena-inkivääripiiras