Kätketyt persikat
Maailman maukkain hedelmäpiiras löytyy edelleen Nora Ephronin kirjasta Heartburn, joka joillekin kielille on käännetty nimekkeellä ”Tie miehen sydämestä”. Hän leipoo piiraansa persikasta, mutta sen voi myös valmistaa nektariineista tai luumuista.
Neljälle
- 3 ¼ dl jauhoja
- ½ tl suolaa
- 115 g voita
- 2 rkl ranskankermaa
Täyte
- 3-4 persikkaa
- 3 munankeltuaista
- 2 dl sokeria
- 2 rkl jauhoja
- ¼ dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Nypi piirastaikinan ainekset yhteen tai sekoita monitoimikoneessa niin että siitä juuri ja juuri muodostuu pallo.
2. Painele taikina piirasvuokaan ja laita kylmään hetkeksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja esipaista piiraskuorta 10 minuuttia.
3. Viipaloi sillä aikaa hedelmät ohuiksi lohkoiksi. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa muut ainekset sileäksi kastikkeeksi.
4. Laita hedelmäpalat kauniisti vuokaan ja kaada seos päälle.
5. Paista uunissa 35 minuuttia, alumiinifoliolla peitettynä. Paista sitten vielä 10 minuuttia ilman foliota. Tarjoile haaleana jäätelön tai kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan