Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapukeitto voitaikinapiirakoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 prk katkarapuja liemessä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kuorittu porkkana
  • 1 l lientä, katkarapupurkista ja tarvittava määrä lisää
  • 2 rkl hummerifondia
  • halutessasi, 1 dl kermaa
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • cayennepippuria
  • neutraalia öljyä

Voitaikinapiirakat

  • 1 arkki valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 vatkattu muna
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Piirakat: Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Jaa voitaikina-arkki neljäksi ympyräksi. Laita kinkkua ja juustoraastetta jokaiseen ympyrään. Penslaa reunat ja taittele yhteen, nipistele reunat kiinni. Koristele ylijäämätaikinalla, penslaa munalla.

3. Paista piirakoita uunissa 20 minuuttia.

4. Keitto: Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana. Paista kasvikset öljyssä isossa kattilassa. Lisää tomaattipyree ja sekoita, puuteroi päälle jauhot ja kääntele seosta. Kaada päälle liemi ja alenna lämpöä. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Tässä on hienosti tarjoiltavaksi kelpaava keitto, joka valmistuu 10 minuutissa. Loistava resepti sinulle, jolla on vieraita eteisessä, ja sinun on loihdittava jotakin juhlavaa tarjoiltavaa. Jos sinulla on voitaikinarulla pakkasessa, voit hetkessä luoda ihanat piirakat keiton seuraksi.

5. Soseuta keitto. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja lisää hummerifondi sekä tilkka kermaa. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella cayennepippuria.

6. Kaada keitto neljälle syvälle lautaselle. Lisää katkaravut. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

VihannespiirakkaVoitaikinapiirakat surimilla ja purjollaKana-kantarellipizzaKeisarikeittoa juustopasteijoiden keraTomaattipiiras kasslerillaTomaattipiiras
KatkarapukeittoVälipalatAlkuruoatKeitotYstävänpäiväNopeat ja helpotPääruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukeitto
  • 21.01.202212:34
    Maailman keittiöt

    Aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sahramikeitto katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä avokado-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapukookoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapukeitto banaanin kera