Katkarapukeitto voitaikinapiirakoiden kera
Tässä on hienosti tarjoiltavaksi kelpaava keitto, joka valmistuu 10 minuutissa. Loistava resepti sinulle, jolla on vieraita eteisessä, ja sinun on loihdittava jotakin juhlavaa tarjoiltavaa. Jos sinulla on voitaikinarulla pakkasessa, voit hetkessä luoda ihanat piirakat keiton seuraksi.
Neljälle
- 1 prk katkarapuja liemessä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kuorittu porkkana
- 1 l lientä, katkarapupurkista ja tarvittava määrä lisää
- 2 rkl hummerifondia
- halutessasi, 1 dl kermaa
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- cayennepippuria
- neutraalia öljyä
Voitaikinapiirakat
- 1 arkki valmiiksi kaulittua voitaikinaa
- 1 vatkattu muna
- 4 viipaletta savukinkkua
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Piirakat: Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Jaa voitaikina-arkki neljäksi ympyräksi. Laita kinkkua ja juustoraastetta jokaiseen ympyrään. Penslaa reunat ja taittele yhteen, nipistele reunat kiinni. Koristele ylijäämätaikinalla, penslaa munalla.
3. Paista piirakoita uunissa 20 minuuttia.
4. Keitto: Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana. Paista kasvikset öljyssä isossa kattilassa. Lisää tomaattipyree ja sekoita, puuteroi päälle jauhot ja kääntele seosta. Kaada päälle liemi ja alenna lämpöä. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
5. Soseuta keitto. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja lisää hummerifondi sekä tilkka kermaa. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella cayennepippuria.
6. Kaada keitto neljälle syvälle lautaselle. Lisää katkaravut. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan