Mainos
Hellapoliisi

Nyt joulutortut leivotaankin patongin muotoon. Tämä hauska leivonnainen on mainio lahja myös pikkujouluaikaan. Kääri sellofaaniin tai voipaperiin ja ojenna lahjaksi. Täytteeseen voit käyttää erilaisia paistonkestäviä marmeladeja makusi mukaan. Mikäli et omista patonkipeltiä, muotoile foliosta pellille tuet, joiden välissä voit paistaa patongin. Näin se säilyttää paremmin muotonsa.

Ainekset

  • 1 (500 g) laskostettu voitaikina
  • 100-150 g paistonkestävää viikunamarmeladia tai muuta marmeladia

Pinnalle

  • kananmunaa
  • raesokeria

Valmistusohje

Lehtevä viikunarulla valmistuu näin:

  1. Anna laskostetun voitaikinan sulaa huoneenlämmössä muutama tunti.
  2. Avaa voitaikina ja kaulitse suorakaiteen malliseksi. Levitä pinnalle viikuna- tai luumumarmeladia reunoja myöten. Käännä rullalle viistottain. Nosta patonkipellille, mikäli käytössäsi on sellainen. Jos ei, nosta rulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että saumakohta jää alle. Muotoile foliosta kaksi rullan pituista kaistaletta ja aseta ne rullan viereen siten, ettei rulla pääse kohoamaan muodottomaksi. Voitele pinta rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  3. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
  4. Jäähdytä ja tarjoa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja