Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katin lehtevä viikunarulla eli joulutortut patongin muodossa

Fliksi / Hellapoliisi Oy
Julkaistu 20.11.2020 12:17

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 (500 g) laskostettu voitaikina
  • 100-150 g paistonkestävää viikunamarmeladia tai muuta marmeladia

Pinnalle

  • kananmunaa
  • raesokeria

Valmistusohje

Lehtevä viikunarulla valmistuu näin:

  1. Anna laskostetun voitaikinan sulaa huoneenlämmössä muutama tunti.
  2. Avaa voitaikina ja kaulitse suorakaiteen malliseksi. Levitä pinnalle viikuna- tai luumumarmeladia reunoja myöten. Käännä rullalle viistottain. Nosta patonkipellille, mikäli käytössäsi on sellainen. Jos ei, nosta rulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että saumakohta jää alle. Muotoile foliosta kaksi rullan pituista kaistaletta ja aseta ne rullan viereen siten, ettei rulla pääse kohoamaan muodottomaksi. Voitele pinta rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  3. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
  4. Jäähdytä ja tarjoa.

Nyt joulutortut leivotaankin patongin muotoon. Tämä hauska leivonnainen on mainio lahja myös pikkujouluaikaan. Kääri sellofaaniin tai voipaperiin ja ojenna lahjaksi. Täytteeseen voit käyttää erilaisia paistonkestäviä marmeladeja makusi mukaan. Mikäli et omista patonkipeltiä, muotoile foliosta pellille tuet, joiden välissä voit paistaa patongin. Näin se säilyttää paremmin muotonsa.

Lisää aiheesta:

PiparikanapeetPikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrätLätkäfanin lohikiekotSuklaacookies-bostonMyllytontun piparipullaKonjakkinen pipari-bostonpulla
PikkujoulutJouluruokaHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pikkujoulut
  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 04.12.202012:55
    Suklaakonvehdit

    Itse tehty After Eight -suklaa: Helppo ja nopea resepti

  • 30.11.202010:16
    Jouluruoka

    Joulutortut vohveliraudalla