Katin lehtevä viikunarulla eli joulutortut patongin muodossa

lehteva_viikunakierre_2_201028_D856117-Edit (1)
Fliksi / Hellapoliisi Oy

Nyt joulutortut leivotaankin patongin muotoon. Tämä hauska leivonnainen on mainio lahja myös pikkujouluaikaan. Kääri sellofaaniin tai voipaperiin ja ojenna lahjaksi. Täytteeseen voit käyttää erilaisia paistonkestäviä marmeladeja makusi mukaan. Mikäli et omista patonkipeltiä, muotoile foliosta pellille tuet, joiden välissä voit paistaa patongin. Näin se säilyttää paremmin muotonsa.

Ainekset

  • 1 (500 g) laskostettu voitaikina
  • 100-150 g paistonkestävää viikunamarmeladia tai muuta marmeladia

Pinnalle

  • kananmunaa
  • raesokeria

Valmistusohje

Lehtevä viikunarulla valmistuu näin:

  1. Anna laskostetun voitaikinan sulaa huoneenlämmössä muutama tunti.
  2. Avaa voitaikina ja kaulitse suorakaiteen malliseksi. Levitä pinnalle viikuna- tai luumumarmeladia reunoja myöten. Käännä rullalle viistottain. Nosta patonkipellille, mikäli käytössäsi on sellainen. Jos ei, nosta rulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että saumakohta jää alle. Muotoile foliosta kaksi rullan pituista kaistaletta ja aseta ne rullan viereen siten, ettei rulla pääse kohoamaan muodottomaksi. Voitele pinta rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  3. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
  4. Jäähdytä ja tarjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!