Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kateenkorvaa, pinaattia ja kermapurjoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle-viidelle

  • 500 g vasikankateenkorvaa
  • ½ rkl suolaa
  • n. 4 dl vettä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 iso purjo
  • 2 dl kermaa
  • vehnäjauhoa leivitykseen
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pistele neulalla kateenkorvia sieltä, minne on kerääntynyt verta. Huuhtele juoksevan veden alla tunti tai kunnes vesi on kirkasta. Kiehauta vesi ja suola, laita kateenkorvat kattilaan ja ryöppää 3 minuuttia. Nosta kattilasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Puhdista kateenkorvista näkyvät suonet ja kalvot ja leikkaa sentin viipaleiksi.

2. Puhdista pinaatti ja leikkaa pois paksut lehtiruodit. Ryöppää vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista ja huuhtele purjo ja viipaloi se ohuelti. Kuullota purjoviipaleita voissa, lisää kerma ja keitä kypsäksi, suolaa ja pippuroi.

3. Leivitä kateenkorvaviipaleet jauhoissa, paista viipaleet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pinaatti ja purjo lämpimille lautasille ja nosta kateenkorvasiivut päälle. Tarjoile heti.

Vasikan kateenkorva on kohtalaisen harvinainen ruoka-aine. Kauppahalleista sitä yleensä saa, mutta varminta on tilata sitä etukäteen lihakauppiaalta. Kateenkorvan huuhtelu vie tunnin, joten suunnittele ruoanlaitto hyvin.

Lisää aiheesta:

VasikanliemiAhvenmuhennosCrème VichyssoisePorsaanfileetä madeirakastikkeella ja ruusukaalillaSianpotkaa ja juuressosettaVasikan kateenkorvaa kaalipedillä
KateenkorvaaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kateenkorvaa
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kateenkorvaa, pinaattia ja kermapurjoa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettu kateenkorva sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vasikan kateenkorvaa kaalipedillä