Kasvissoppa frikadelleilla
Julkaistu
Frikadellien ansiosta keitosta tulee ruokaisampi. Jos tarjoile keiton alkuruokana, voit jättää frikadellit väliin.
Neljälle
- 4 porkkanaa, viipaleina
- 200 g vihreitä papuja, paloina
- 200 g kukkakaalinkimppuja
- 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
- 125 g pakasteherneitä
- 12 dl lientä
- 1 laakerinlehti
- 6-8 mustapippuria
- persiljaa, hienonnettuna
Frikadellit
- 250 g sian- tai vasikanjauhelihaa
- 1 pieni kananmuna
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, muna, kerma ja mausteet. Pyörittele pieniä lihapullia. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää pullat. Hauduta kypsiksi ja poimi liemestä.
2. Lisää liemeen vihannekset ja keitä ne kypsiksi. Lisää frikadellit ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti