Kasvissoppa frikadelleilla
Julkaistu
Frikadellien ansiosta keitosta tulee ruokaisampi. Jos tarjoile keiton alkuruokana, voit jättää frikadellit väliin.
Neljälle
- 4 porkkanaa, viipaleina
- 200 g vihreitä papuja, paloina
- 200 g kukkakaalinkimppuja
- 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
- 125 g pakasteherneitä
- 12 dl lientä
- 1 laakerinlehti
- 6-8 mustapippuria
- persiljaa, hienonnettuna
Frikadellit
- 250 g sian- tai vasikanjauhelihaa
- 1 pieni kananmuna
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, muna, kerma ja mausteet. Pyörittele pieniä lihapullia. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää pullat. Hauduta kypsiksi ja poimi liemestä.
2. Lisää liemeen vihannekset ja keitä ne kypsiksi. Lisää frikadellit ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti