Mainos

Kasvislasagne

Kasvislasagne_1

Lasagne on ruokaisaa syötävää myös kasvisversiona. Kokeile herkullista reseptiä!

Ainekset

  • 1 iso lasagnevuoallinen
  • n. 4:lle kahteen ruokailuun
  • n. 300 g Myllyn Paras Täysjyvälasagnelevyjä

Kasviskastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 porkkanaa
  • 3 kesäsipulia varsineen tai 15 cm purjosipulia
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipaprika (punainen n.10 cm)
  • 3 dl härkäpapurouhetta tai 250 g maustamatonta nyhtökauraa
  • 6 kypsää tomaattia
  • n. 3 dl vettä
  • n. ½ dl chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta basilikasilppua

Mustapippuri-juustokastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 l kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
  • 200 g mustapippurituorejuustoa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa

Päälle

  • 1½ dl cheddar-juustoraastetta

Valmistusohje

Valmista molemmat kastikkeet erikseen. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja paista ne öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää joukkoon härkäpapurouhetta tai nyhtökauraa ja paista ne nopeasti kasvisten kanssa. Pilko tomaatit hakkelukseksi ja lisää se pannulle, lisää myös vesi ja maustavat ainekset. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

Valmista mustapippuri-juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja vispaa kauramaito vähitellen sekaan; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta inkiväärillä ja suolalla.

Levitä voideltuun lasagnevuokaan tai muuhun isoon laakeaan vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kauniin väriseksi. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat