Kasvislasagne
Lasagne on ruokaisaa syötävää myös kasvisversiona. Kokeile herkullista reseptiä!
Ainekset
- 1 iso lasagnevuoallinen
- n. 4:lle kahteen ruokailuun
- n. 300 g Myllyn Paras Täysjyvälasagnelevyjä
Kasviskastike
- 2 rkl rypsiöljyä
- 4 porkkanaa
- 3 kesäsipulia varsineen tai 15 cm purjosipulia
- 4–6 valkosipulinkynttä
- 1 chilipaprika (punainen n.10 cm)
- 3 dl härkäpapurouhetta tai 250 g maustamatonta nyhtökauraa
- 6 kypsää tomaattia
- n. 3 dl vettä
- n. ½ dl chilikastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 dl tuoretta basilikasilppua
Mustapippuri-juustokastike
- 50 g voita tai margariinia
- 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 l kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
- 200 g mustapippurituorejuustoa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
Päälle
- 1½ dl cheddar-juustoraastetta
Valmistusohje
Valmista molemmat kastikkeet erikseen. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja paista ne öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää joukkoon härkäpapurouhetta tai nyhtökauraa ja paista ne nopeasti kasvisten kanssa. Pilko tomaatit hakkelukseksi ja lisää se pannulle, lisää myös vesi ja maustavat ainekset. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.
Valmista mustapippuri-juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja vispaa kauramaito vähitellen sekaan; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta inkiväärillä ja suolalla.
Levitä voideltuun lasagnevuokaan tai muuhun isoon laakeaan vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kauniin väriseksi. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka