Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvislasagne

Julkaistu 24.08.2016 10:50

MTV LIFESTYLE

Lasagne on ruokaisaa syötävää myös kasvisversiona. Kokeile herkullista reseptiä!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 iso lasagnevuoallinen
  • n. 4:lle kahteen ruokailuun
  • n. 300 g Myllyn Paras Täysjyvälasagnelevyjä

Kasviskastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 porkkanaa
  • 3 kesäsipulia varsineen tai 15 cm purjosipulia
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipaprika (punainen n.10 cm)
  • 3 dl härkäpapurouhetta tai 250 g maustamatonta nyhtökauraa
  • 6 kypsää tomaattia
  • n. 3 dl vettä
  • n. ½ dl chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta basilikasilppua

Mustapippuri-juustokastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 l kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
  • 200 g mustapippurituorejuustoa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa

Päälle

  • 1½ dl cheddar-juustoraastetta

Valmistusohje

Valmista molemmat kastikkeet erikseen. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja paista ne öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää joukkoon härkäpapurouhetta tai nyhtökauraa ja paista ne nopeasti kasvisten kanssa. Pilko tomaatit hakkelukseksi ja lisää se pannulle, lisää myös vesi ja maustavat ainekset. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

Valmista mustapippuri-juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja vispaa kauramaito vähitellen sekaan; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta inkiväärillä ja suolalla.

Levitä voideltuun lasagnevuokaan tai muuhun isoon laakeaan vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kauniin väriseksi. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

KasvislasagnePorkkana-kesäkurpitsalasagneVihanneslasagne paprikallaKasvilasagne raejuuston keraKesäkurpitsalasagneSoijarouhe-linssilasagne
Myllyn ParasPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle