Kasvislasagne munakoisolla
Munakoisot tekevät tästä lasagnesta erityisen ruokaisan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4-5 hengelle
- 9-12 lasagnelevyä
- 2 isoa munakoisoa siivuina
- 3 sipulia silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 prk tomaattimurskaa
- timjamia
- suolaa ja pippuria
Valkokastike
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- muskottia
- suolaa ja pippuria
- 250 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Suolaa munakoisoviipaleet molemmilta puolilta. Laita ne leikkuulaudalle.
2. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu voissa padassa. Lisää tomaattimurska, mausta ja keitä, kunnes kastike sakenee.
3. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää maito vähitellen, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Mausta.
4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka, johon mahtuu 3-4 lasagnelevyä. Pyyhi suola munakoisoviipaleista
5. Kaada valkokastiketta uunivuoan pohjalle, lado sen päälle 3-4 lasagnelevyä, vuorottele sitten munakoisoa, tomaattikastiketta, juustoraastetta ja lasagnelevyjä. Viimeiseksi tulee lasagnelevyjä, valkokastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti