Kasviskiusaus Hellapoliisin tapaan
Ihana kasviskiusaus valmistuu helposti ja nopeasti, ja mikä tärkeintä, se maistuu herkulliselta! Voit lisätä halutessasi joukkoon broileria, kinkkusuikaleita tai vaikka tonnikalaa.
4 annosta
- ½ kesäkurpitsa
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- 500 g peruna-sipulisekoitusta
- ½ tl suolaa
- 100 g fetajuustoa
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
- 5 oliivia
- 2 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta
- 100 g juustoraastetta
- 3 dl kuohu- tai ruokakermaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista peruna-sipulisekoitusta ja kesäkurpitsasuikaleita hetki käännellen. Lisää suola, murustettu fetajuusto, aurinkokuivattu tomaattisuikaleet, viipaleiksi leikatut oliivit ja punainen tai vihreä pestokastike.
Sekoita vielä joukkoon juustoraaste ja kerma. Kuumenna. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 30–40 minuuttia tai kunnes ruoka on kypsää ja pinta kauniin värinen. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti