Kasviskiusaus Hellapoliisin tapaan
Ihana kasviskiusaus valmistuu helposti ja nopeasti, ja mikä tärkeintä, se maistuu herkulliselta! Voit lisätä halutessasi joukkoon broileria, kinkkusuikaleita tai vaikka tonnikalaa.
4 annosta
- ½ kesäkurpitsa
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- 500 g peruna-sipulisekoitusta
- ½ tl suolaa
- 100 g fetajuustoa
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
- 5 oliivia
- 2 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta
- 100 g juustoraastetta
- 3 dl kuohu- tai ruokakermaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista peruna-sipulisekoitusta ja kesäkurpitsasuikaleita hetki käännellen. Lisää suola, murustettu fetajuusto, aurinkokuivattu tomaattisuikaleet, viipaleiksi leikatut oliivit ja punainen tai vihreä pestokastike.
Sekoita vielä joukkoon juustoraaste ja kerma. Kuumenna. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 30–40 minuuttia tai kunnes ruoka on kypsää ja pinta kauniin värinen. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta