Kasviskeitto pistoulla
Julkaistu
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g kuivattuja yön yli liotettuja valkoisia papuja
- 1 pieneksi paloiteltu kesäkurpitsa
- 500 g herneitä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kasvislientä
- suolaa
- pippuria
- parmesaaniraastetta tarjoiluun
Pistou
- 250 g tomaatteja
- 1 iso nippu basilikaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja pehmennä ne isossa kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Yhdistä pavut, kesäkurpitsa, herneet ja kasvisliemi kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keittoa noin puoli tuntia, soseuta ja tarkista maku. Tarjoile pistoun ja parmesaaniraasten kera.
Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet. Jauha tomaatit, basilika, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan