Kasvisgratiini vuohenjuustolla
Laita alkukesän tuoreita vihanneksia uunivuokaan ja kuumenna ne liemessä. Tämän ruokalajin voit myös valmistaa, jos sinulla on ylijääneitä, keitettyjä vihanneksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kukkakaali
- 2 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 kevätsipulia
- 4 dl kasvislientä
- 1 dl kermaa
- 100 g vuohenjuustoa
Tarjoiluun
- tuoreita basilikanlehtiä
- leipäkrutonkeja
Valmistusohje
1. Huuhtele kukkakaali ja jaa se kimpuiksi. Huuhdo porkkanat ja kevätsipulit ja viipaloi ne. Laita vihannekset kattilaan, kaada päälle liemi ja keitä lähes pehmeiksi, 8-10 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki kasvikset voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kaada liemi päälle. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vuohenjuusto vuokaan ja laita vuoka uunin keskitasolle, paista 15 minuuttia.
3. Ripottele päälle leipäkrutonkeja ennen tarjoilua, koristele basilikanlehdin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan