Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvisgratiini vuohenjuustolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laita alkukesän tuoreita vihanneksia uunivuokaan ja kuumenna ne liemessä. Tämän ruokalajin voit myös valmistaa, jos sinulla on ylijääneitä, keitettyjä vihanneksia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 kevätsipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl kermaa
  • 100 g vuohenjuustoa

Tarjoiluun

  • tuoreita basilikanlehtiä
  • leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali ja jaa se kimpuiksi. Huuhdo porkkanat ja kevätsipulit ja viipaloi ne. Laita vihannekset kattilaan, kaada päälle liemi ja keitä lähes pehmeiksi, 8-10 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki kasvikset voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kaada liemi päälle. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vuohenjuusto vuokaan ja laita vuoka uunin keskitasolle, paista 15 minuuttia.

3. Ripottele päälle leipäkrutonkeja ennen tarjoilua, koristele basilikanlehdin.

Lisää aiheesta:

Paahdetut vihannekset liemessäUunissa paahdetut vihanneksetUunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniäHerneterriini ranskalaisittainKylmä savukassler peston keraProvencelainen gratiini
KasvisgratiiniLisäkeruoatKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia