Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvilasagne raejuuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ihana kasviksin ja juureksin täytetty lasagne on oiva vegetaarinen pääruoka. Se sopii myös hyvin noutopöytään.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

6 annosta

  • 16 lasagnelevyä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 500 g raejuustoa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä

Bechamel-kastike

  • 100 g voita
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Tomaattikastike

  • 2 prk säilyketomaatteja (kokonaisia)
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 sipuli
  • 1/4 tl sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipalko
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 oksa oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • voita paistamiseen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Bechamelkastike: Kiehauta maito. Sulata toisessa kattilassa voi, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Pane kattila levylle ja kaada joukkoon kuuma maito vähän kerrallaan. Keitä ainakin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna porkkana, selleri ja sipuli, viipaloi valkosipuli ja hienonna chili. Kuullota oliiviöljyssä, kaada joukkoon tomaatit ja anna kastikkeen hautua 20 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna sitten kiehua vielä 10 minuutin ajan. Soseuta kastike.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele herkkusienet ja kuullota niitä voissa. Kuori porkkanat ja suikaloi ne sekä kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota kasvissuikaleet oliiviöljyssä. Aseta lasagnelevyjä voidellun uunivuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita, raejuustoa, sieniä ja kasviksia, päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen bechamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoa ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Porkkana-kesäkurpitsalasagneVihanneslasagne paprikallaHovimestarin moussakaJauhelihalasagneLasagne kolmella juustolla ja kantarelleillaSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
KasvislasagneKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne