Kasvilasagne raejuuston kera
Tämä ihana kasviksin ja juureksin täytetty lasagne on oiva vegetaarinen pääruoka. Se sopii myös hyvin noutopöytään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 annosta
- 16 lasagnelevyä
- 1 porkkana
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 500 g raejuustoa
- 100 g tuoreita herkkusieniä
Bechamel-kastike
- 100 g voita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 litra maitoa
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
Tomaattikastike
- 2 prk säilyketomaatteja (kokonaisia)
- 1 porkkana
- 1 sellerinvarsi
- 1 sipuli
- 1/4 tl sokeria
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chilipalko
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 oksa oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl punaviinietikkaa
- voita paistamiseen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Bechamelkastike: Kiehauta maito. Sulata toisessa kattilassa voi, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Pane kattila levylle ja kaada joukkoon kuuma maito vähän kerrallaan. Keitä ainakin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna porkkana, selleri ja sipuli, viipaloi valkosipuli ja hienonna chili. Kuullota oliiviöljyssä, kaada joukkoon tomaatit ja anna kastikkeen hautua 20 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna sitten kiehua vielä 10 minuutin ajan. Soseuta kastike.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele herkkusienet ja kuullota niitä voissa. Kuori porkkanat ja suikaloi ne sekä kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota kasvissuikaleet oliiviöljyssä. Aseta lasagnelevyjä voidellun uunivuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita, raejuustoa, sieniä ja kasviksia, päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen bechamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoa ja paista uunissa 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka