Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kassler Florentine

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 8 viipaletta savukassleria
  • 1 paketti pakastepinaatinlehtiä
  • suolaa ja valkopippuria
  • hippu muskottiraastetta
  • 2 tomaattia viipaleina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2,5 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatinlehdet lävikössä, purista sen jälkeen niistä vielä nestettä pois. Levitä pinaatti kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lado vuorotellen kassler- ja tomaattiviipaleet pinaatin päälle.

2. Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä, sekoita jauho joukkoon ja anna turvota muutama minuutti. Kaada maito ja kerma päälle ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Ota kastike liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste ja munankeltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Levitä kastike kasslerviipaleiden päälle. Gratinoi uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile perunaa tai pastaa lisänä.

Florentine, siis firenzeläinen, merkitsee ruokaslangissa pinaattia yhdistettynä kalaan tai lihaan. Tämän ruoan voi mainiosti tehdä tietenkin myös tuoreesta pinaatista pakastetun sijaan tai mangoldista.

Lisää aiheesta:

BroilerigratiiniUunilammascurryGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesseGratinoitu taskuraputoastKevyt picatta tomaattikastikkeen keraGunillan lasagne
Gratinoitu kasslerPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Gratinoitu kassler
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kassler Florentine

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitu omenakassler homejuustokastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sienigratinoitua sianniskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Korvasienikastikkeella gratinoitu kassler

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytetty, gratinoitu kassler