Kassler Florentine
Florentine, siis firenzeläinen, merkitsee ruokaslangissa pinaattia yhdistettynä kalaan tai lihaan. Tämän ruoan voi mainiosti tehdä tietenkin myös tuoreesta pinaatista pakastetun sijaan tai mangoldista.
Neljälle
- 8 viipaletta savukassleria
- 1 paketti pakastepinaatinlehtiä
- suolaa ja valkopippuria
- hippu muskottiraastetta
- 2 tomaattia viipaleina
Kastike
- 2 rkl voita
- 2,5 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatinlehdet lävikössä, purista sen jälkeen niistä vielä nestettä pois. Levitä pinaatti kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lado vuorotellen kassler- ja tomaattiviipaleet pinaatin päälle.
2. Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä, sekoita jauho joukkoon ja anna turvota muutama minuutti. Kaada maito ja kerma päälle ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Ota kastike liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste ja munankeltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä kastike kasslerviipaleiden päälle. Gratinoi uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile perunaa tai pastaa lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria