Kassler Florentine

Florentine, siis firenzeläinen, merkitsee ruokaslangissa pinaattia yhdistettynä kalaan tai lihaan. Tämän ruoan voi mainiosti tehdä tietenkin myös tuoreesta pinaatista pakastetun sijaan tai mangoldista.

Neljälle

  • 8 viipaletta savukassleria
  • 1 paketti pakastepinaatinlehtiä
  • suolaa ja valkopippuria
  • hippu muskottiraastetta
  • 2 tomaattia viipaleina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2,5 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatinlehdet lävikössä, purista sen jälkeen niistä vielä nestettä pois. Levitä pinaatti kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lado vuorotellen kassler- ja tomaattiviipaleet pinaatin päälle.

2. Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä, sekoita jauho joukkoon ja anna turvota muutama minuutti. Kaada maito ja kerma päälle ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Ota kastike liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste ja munankeltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Levitä kastike kasslerviipaleiden päälle. Gratinoi uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile perunaa tai pastaa lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja