Kasakkakeitto ja toast skagen
14.1.
Kasakkakeitto
- 1 kiinankaali
- 1 keltasipuli
- 100 g possunkylkeä tai pekonia
- 5 dl kanalientä
- 100 g smetanaa
- suolaa
- lehtipersiljaa
- mustapippuria
- sitruunaa
Toast skagen
- 100 g käsin kuorittuja katkarapuja
- 1 dl majoneesia
- 1 kananmuna
- 2 siivua vaaleata leipää
- 1 punasipuli
- tilliä
- sitruunaa
- voita,
- valkoviinietikkaa
- mustapippuria, suolaa, sokeria
- sinappia
- minisalaatteja (esim. krassia, herneenversoja)
- mätiä
Valmistusohje
Kasakkakeitto:
Leikkaa liha tai pekoni pieniksi paloiksi. Laita kattilaan ja kuullota vähän aikaan. Kuori sipulit ja pilko pieniksi. Lisää pekonin joukkoon.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
Lisää kanaliemi ja anna hautua, kunnes lientä on 2/3 osaa jäljellä.
Leikkaa kiinankaali hienoksi ja lisää edelliseen. Hienonna persilja ja lisää keiton joukkoon. Lisää viimeisenä smetana.
Toast Skagen:
Sekoita majoneesin joukkoon mausteet ja katkaravut. Tarkista maku.
Keitä kananmunaa seitsemän minuuttia ja jäähdytä. Kuori kananmuna ja hienonna.
Paista vaaleat leipäviipaleet voissa kauniin ruskeaksi.
Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita lastuja. Mausta suolalla, sokerilla sekä valkoviinietikalla.
Tarjoile annos salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa