Kasakkakeitto ja toast skagen

14.1.

Kasakkakeitto

  • 1 kiinankaali
  • 1 keltasipuli
  • 100 g possunkylkeä tai pekonia
  • 5 dl kanalientä
  • 100 g smetanaa
  • suolaa
  • lehtipersiljaa
  • mustapippuria
  • sitruunaa

Toast skagen

  • 100 g käsin kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl majoneesia
  • 1 kananmuna
  • 2 siivua vaaleata leipää
  • 1 punasipuli
  • tilliä
  • sitruunaa
  • voita,
  • valkoviinietikkaa
  • mustapippuria, suolaa, sokeria
  • sinappia
  • minisalaatteja (esim. krassia, herneenversoja)
  • mätiä

Valmistusohje

Kasakkakeitto:

Leikkaa liha tai pekoni pieniksi paloiksi. Laita kattilaan ja kuullota vähän aikaan. Kuori sipulit ja pilko pieniksi. Lisää pekonin joukkoon.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Lisää kanaliemi ja anna hautua, kunnes lientä on 2/3 osaa jäljellä.

Leikkaa kiinankaali hienoksi ja lisää edelliseen. Hienonna persilja ja lisää keiton joukkoon. Lisää viimeisenä smetana.

Toast Skagen:

Sekoita majoneesin joukkoon mausteet ja katkaravut. Tarkista maku.

Keitä kananmunaa seitsemän minuuttia ja jäähdytä. Kuori kananmuna ja hienonna.

Paista vaaleat leipäviipaleet voissa kauniin ruskeaksi.

Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita lastuja. Mausta suolalla, sokerilla sekä valkoviinietikalla.

Tarjoile annos salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja