Karviasmarjakompotti
Karviaisista keitetty hilloke eli kompotti on karvaanmakea jälkiruoka, jonka kirpakkaa makua kylmä kermamaito pehmentää. Tämä on ruotsalainen kesäklassikko, mutta maistuu varmasti meillekin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 l karviaismarjoja (saavat olla hieman raakojakin)
- 3 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 1 1/2 dl sokeria
Tarjoiluun
- 2 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Nypi karviaisten kannat ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ruostumattomassa kattilassa, lisää marjat ja kanelitanko sekä suurin osa sokerista. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä, mutta kokonaisia, eivät soseutuneita. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko.
2. Voit tarjoilla jälkiruokana kiisselin tapaan kermamaidon kera. Sekoita maito ja kerma keskenään ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Kompotti on ihanaa myös aamiaisella paahtoleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa