Karviasmarjakompotti

Karviaisista keitetty hilloke eli kompotti on karvaanmakea jälkiruoka, jonka kirpakkaa makua kylmä kermamaito pehmentää. Tämä on ruotsalainen kesäklassikko, mutta maistuu varmasti meillekin.

4 hengelle

  • 1 l karviaismarjoja (saavat olla hieman raakojakin)
  • 3 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 1/2 dl sokeria

Tarjoiluun

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Nypi karviaisten kannat ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ruostumattomassa kattilassa, lisää marjat ja kanelitanko sekä suurin osa sokerista. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä, mutta kokonaisia, eivät soseutuneita. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko.

2. Voit tarjoilla jälkiruokana kiisselin tapaan kermamaidon kera. Sekoita maito ja kerma keskenään ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Kompotti on ihanaa myös aamiaisella paahtoleivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.