Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karviasmarjakompotti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 1 l karviaismarjoja (saavat olla hieman raakojakin)
  • 3 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 1/2 dl sokeria

Tarjoiluun

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Nypi karviaisten kannat ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ruostumattomassa kattilassa, lisää marjat ja kanelitanko sekä suurin osa sokerista. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä, mutta kokonaisia, eivät soseutuneita. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko.

2. Voit tarjoilla jälkiruokana kiisselin tapaan kermamaidon kera. Sekoita maito ja kerma keskenään ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Kompotti on ihanaa myös aamiaisella paahtoleivän kera.

Karviaisista keitetty hilloke eli kompotti on karvaanmakea jälkiruoka, jonka kirpakkaa makua kylmä kermamaito pehmentää. Tämä on ruotsalainen kesäklassikko, mutta maistuu varmasti meillekin.

Lisää aiheesta:

Omenahilloke kanelin keraLuumuja madeirassaKarviaishillokePuolukkahilloa kanelin keraPuolukassa keitettyjä päärynöitäKotiviiliä ja kesämarjoja
HillotKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hillot
  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 13.11.202313:31
    Hellapoliisi

    Persikkachutney

  • 07.10.202214:50
    Omenat

    Taivaallinen omenahillo

  • 09.07.202108:40
    mansikka

    Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje

  • 22.10.202014:06
    Omenat

    Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle